ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τέλος το ρωσικό πετρέλαιο diesel – Πόσο θα ακριβύνουν οι τιμές των καυσίμων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη μειώσει στο μισό τις εισαγωγές ρωσικού ντίζελ

Τέλος το ρωσικό πετρέλαιο diesel – Πόσο θα ακριβύνουν οι τιμές των καυσίμων

Σε λιγότερο από τρεις ημέρες τίθενται σε εφαρμογή οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία, που πρόκειται για τον μεγαλύτερο προμηθευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, θα απαγορεύεται επίσημα στις χώρες της ΕΕ να εισάγουν προϊόντα διύλισης πετρελαίου από τη Ρωσία (ντίζελ, βενζίνη, μαζούτ, κηροζίνη κ.λπ.).

Η ανησυχία για τα καύσιμα

Αναλυτές εκφράζουν φόβους τους ότι οι τιμές μπορεί να ανέβουν ξανά μετά την Κυριακή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντως, έχει ήδη μειώσει στο μισό τις εισαγωγές ρωσικού ντίζελ από 50% πριν από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, σε 27% σήμερα, ενώ αυξάνει τις εισαγωγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες.

Τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, η Ρωσία εξήγαγε στην ΕΕ προϊόντα πετρελαίου, όπως το ντίζελ, αξίας άνω των 2,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, oι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν σηκώσει μανίκια, συζητώντας τα όρια τιμών που θα πρέπει να επιβληθούν, ώστε να αποφευχθεί η ασφυξία, λόγω μειωμένης προσφοράς στις παγκόσμιες αγορές, επιφέροντας αύξηση των τιμών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρώπη «αγχώνεται» για πιθανή αύξηση στην τιμή του diesel, το οποίο μπορεί να συσσωρεύσει κόστος στις βασικές βιομηχανίες και να καταστήσει πιο δύσκολο τον έλεγχο του πληθωρισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.