ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επανεξετάζονται οι περιπτώσεις με αυξημένο ΕΝΦΙΑ – Τι θα γίνει με τις τιμές ζώνης

Υπήρχαν αστοχίες στον προσδιορισμό των τιμών ζώνης σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν συμβόλαια

Επανεξετάζονται οι περιπτώσεις με αυξημένο ΕΝΦΙΑ – Τι θα γίνει με τις τιμές ζώνης

Το υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να προχωρήσει στην επανεξέταση των περιπτώσεων στις οποίες έγιναν υπερβολικές αυξήσεις των τιμών ζώνης, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ.

Τις διορθώσεις προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αστυπάλαια.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν στην εφημερίδα Καθημερινή, ότι «είμαστε στη φάση της διερεύνησης και της αξιολόγησης όλων των περιπτώσεων όπου φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα. Μετά την αξιολόγηση θα αποφασισθεί και ο τρόπος που θα γίνει η επανεκτίμηση των τιμών ζώνης».

Αν και στην συντριπτική πλειονότητά τους οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν μικρότερο ΕΝΦΙΑ, φαίνεται ότι υπήρχαν αστοχίες στον προσδιορισμό των τιμών ζώνης σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν συμβόλαια και ο καθορισμός της αξίας έγινε με βάση αγγελίες ή συναλλαγές σε όμορες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφού ολοκληρωθεί το έργο των υπηρεσιών θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς προκειμένου να ληφθούν και οι νέες αποφάσεις για τις υπερβολικές τιμές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.