ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Παραδέχεται ότι υπάρχει φαινόμενο αύξησης τιμών – «Να δούμε αν οφείλονται στις διεθνείς εξελίξεις»

«Παρακολουθούμε στενά τις αυξήσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Παραδέχεται ότι υπάρχει φαινόμενο αύξησης τιμών – «Να δούμε αν οφείλονται στις διεθνείς εξελίξεις»

Τον προβληματισμό της εκφράζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και υποστηρίζει ότι παρακολουθεί στενά και καθημερινά την αγορά για τυχόν ενδείξεις εναρμονισμένων πρακτικών ή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Σε έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη για τις κατακόρυφες αυξήσεις του κόστους ακτοπλοϊκών μεταφορών που παρατηρείται στην τρέχουσα τουριστική σεζόν κι ιδίως των εισιτηρίων της γραμμής Πειραιάς-Ικαρία, η Επιτροπή Ανταγωνισμού παραδέχεται ότι υπάρχει «φαινόμενο αύξησης τιμών» και προσθέτει σε άλλο σημείο πως «θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν οι αυξήσεις αυτές οφείλονται κυρίως σε διεθνείς τάσεις τιμών, οπότε οι δυνατότητες της ΕΑ να δράσει από μόνη της είναι περιορισμένες, ή είναι αποτέλεσμα αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών είτε μέσω οριζόντιων ή κάθετων συμπράξεων είτε μέσω της μονομερούς επιβολής τους από επιχειρήσεις που κατέχουν δεσπόζουσα θέση στις σχετικές αγορές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρει ότι έχει αναπτύξει διαδραστική χαρτογραφική απεικόνιση της κατάστασης ανταγωνισμού των ακτοπλοϊκών διασυνδέσεων σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να διερευνήσει και να αποτρέψει τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί πιλοτικά με δεδομένα του 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.