ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έρχεται νέα αύξηση στα επιτόκια! – Παραμένουν «καρφωμένα» σε υψηλά επίπεδα

Ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2% μέχρι το τέλος του 2025

Έρχεται νέα αύξηση στα επιτόκια! – Παραμένουν «καρφωμένα» σε υψηλά επίπεδα

Αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και τον Ιούλιο θα χρειαστεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό. Ωστόσο η πορεία στη συνέχεια παραμένει αβέβαιη, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας και μέλος του δ.σ. της EKT, Pablo Hernandez de Cos.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα 25 μονάδες βάσης, με τη επικεφαλής της ευρωτράπεζας, να χτυπά καμπανάκι για τον πληθωρισμό, αναφέροντας πως παραμένει σε «απαράδεκτα επίπεδα».

Ουσιαστικά η Γαλλίδα άφησε ανοικτό παράθυρο για νέα αύξηση των επιτοκίων και τον Ιούλιο. «Εάν υλοποιηθεί το κεντρικό σενάριο των προβλέψεών μας που δημοσίευσε η ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει επίσης να αυξήσουμε ξανά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, αλλά πέρα από αυτό δεν είναι σκόπιμο να κάνουμε προβλέψεις» δήλωσε ο Pablo Hernandez de Cos στα πλαίσια εκδήλωσης στην Ισπανία.

Η κεντρική τράπεζα για τις 20 χώρες που μοιράζονται το ευρώ αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2% μέχρι το τέλος του 2025.

Ο Iσπανός κεντρικός τραπεζίτης πρόσθεσε ότι, δεδομένης της «υψηλής αβεβαιότητας θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας ανάλογα με τα δεδομένα και, ειδικότερα, τη συνολική εκτίμηση για την πορεία του πληθωρισμού το επόμενο διάστημα».

Τον Μάιο, ο πληθωρισμός , υποχώρησε στο 6,1% από 7% τον Απρίλιο, απέχει πολύ από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας, των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού, παραμένει υψηλός παρά τη μικρή επιβράδυνση που κατέγραψε τον Μάιο στο 5,3% από 5,6% τον Απρίλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.