ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Έρχονται» αυξήσεις στις συντάξεις: Ποιοι θα δουν διαφορά και ποιοι δεν θα λάβουν ούτε… ευρώ

Οι αυξήσεις αφορούν συντάξεις όλων των ταμείων και δεν θα είναι ίδιες για όλους

«Έρχονται» αυξήσεις στις συντάξεις: Ποιοι θα δουν διαφορά και ποιοι δεν θα λάβουν ούτε… ευρώ

Στο 7% αναμένεται να είναι η μέση αύξηση στις συντάξεις, που αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος του χρόνου.

Πραγματική αύξηση θα δουν 1.682.116 συνταξιούχοι και αναμένεται να φανεί στους λογαριασμούς τους στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυξήσεις αυτές αφορούν σε συντάξεις όλων των ταμείων (Γήρατος, Χηρείας, Αναπηρίας), ενώ δεν θα είναι όλες οι αυξήσεις ίδιες για όλους.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, αύξηση θα υπάρξει μόνο σε περίπτωση σχετικής απόφασης του Ταμείου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί.

Πόσοι συνταξιούχοι δεν θα δουν αυξήσεις

Την ίδια στιγμή, συνολικά 931.631 συνταξιούχοι και είναι αυτοί που έχουν προσωπική διαφορά μεγαλύτερη από την αύξηση.

Θα υπάρξει δηλαδή συμψηφισμός της αύξησης με την προσωπική διαφορά, να μειώνεται η προσωπική διαφορά και τελικά, οι συνταξιούχοι να μην βλέπουν πραγματική αύξηση στους λογαριασμούς τους.

Στο μεταξύ, 841.717 συνταξιούχοι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, αναμένεται να έχουν όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Κύρια σύνταξη και προσωπική διαφορά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρακάτω υπολογίζεται, με βάση την κύρια σύνταξη, ποιο είναι το ποσό της προσωπικής διαφοράς που πρέπει να έχει ένας συνταξιούχος για να δει αύξηση στη σύνταξή του.

  • Κύρια Σύνταξη: 500 ευρώ – Προσωπική διαφορά: 34 ευρώ
  • Κύρια Σύνταξη: 700 ευρώ – Προσωπική διαφορά: 48 ευρώ
  • Κύρια Σύνταξη: 750 ευρώ – Προσωπική διαφορά: 51 ευρώ
  • Κύρια Σύνταξη: 900 ευρώ – Προσωπική διαφορά: 62 ευρώ
  • Κύρια Σύνταξη: 1.000 ευρώ – Προσωπική διαφορά: 69 ευρώ
  • Κύρια Σύνταξη: 1.100 ευρώ – Προσωπική διαφορά: 76 ευρώ
  • Κύρια Σύνταξη: 1.200 ευρώ – Προσωπική διαφορά: 83 ευρώ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.