Έρχονται νέα voucher για φθινοπωρινές διακοπές – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Τι θα καλύπτουν τα νέα voucher

Έρχονται νέα voucher για φθινοπωρινές διακοπές – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Τι κι αν είμαστε στα μέσα Αυγούστου και οι περισσότεροι, αν δεν έχουν ήδη φύγει για διακοπές να ετοιμάζονται να φύγουν το άμεσο προσεχές διάστημα, τα  νέα voucher διακοπών έρχονται τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Συγκεκριμένα αναμένονται συνολικά ακόμα τρία voucher με ποσά που ξεκινούν από 150 ευρώ και φτάνουν ακόμα και τα 300 ευρώ και πρόκειται φυσικά για τη δεύτερη κλήρωση Τουρισμός για όλους μετά τις 16 Σεπτεμβρίου που θα δώσει νέα voucher 150 ευρώ σε νέους δικαιούχους αλλά και τις δυο φάσεις του North Evia Samos Pass για νέα voucher έως 300 ευρώ.

Αναλυτικότερα:

Τουρισμός για όλους

Μετά τις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη ηλεκτρονική κλήρωση για τους επιπλέον 200.000 δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», όπως είπε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

«Η αίτηση στην πλατφόρμα για το πρόγραμμα έκαναν 1.200.000 χιλιάδες συμπολίτες μας. Στους 200.000 που ήδη κληρώσαμε εδώ και μια εβδομάδα θα προσθέσουμε 200.000 δικαιούχους… πλέον θα είναι αυτοί που θα έχουν vouchers. Θα είναι όλοι όσοι κατέθεσαν την αίτηση ηλεκτρονικά . Θα γίνει μια κλήρωση από 16 Σεπτεμβρίου και μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Τι θα καλύπτουν τα νέα voucher

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα και ότι σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.

Το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους καλύπτει αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής, χωρίς όμως να καλύπτει τοπικές μετακινήσεις, ούτε δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το ποσό των 150 ευρώ, εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023.

Τα vouchers των δικαιούχων της δεύτερης φάσης, θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά και μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Αξίζει να σημειωθεί πως η κλήρωση αφορά όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και δεν έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην πρώτη ηλεκτρονική κλήρωση.

Νέα North Evia και Samos Pass

Στις 25 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει και πάλι η ειδική πλατφόρμα για αιτήσεις, ώστε οι ωφελούμενοι που θα κληρωθούν να κάνουν φθηνές διακοπές τον Σεπτέμβριο!

Τα νέα vouchers θα «χαρίζουν» 150 ευρώ για την Βόρεια Εύβοια και 300 ευρώ για τη Σάμο.

Υπενθυμίζεται πως η δράση πραγματοποιείται σε τέσσερις διαδοχικές φάσεις, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι δύο πρώτες. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής αιτήσεων των επόμενων είναι οι εξής:

  • Φάση 3 (Σεπτέμβριος): από Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 έως και Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
  • Φάση 4 (Οκτώβριος): από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 έως και Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Τα vouchers μπορούν να διεκδικήσουν όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, ωστόσο υπάρχει «κόφτης»:

Πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και να μην είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:

  • του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,
  • του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή
  • συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Προσοχή! Όσοι έκαναν αίτηση στην πρώτη και δεύτερη φάση δεν μπορούν να ξανακάνουν στις επόμενες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι καλό θα ήταν να κάνουν αίτηση με το που ανοίξει η σχετική πλατφόρμα καθώς – όπως επισημαίνεται το σύστημα υποβολής αιτήσεων κλείνει νωρίτερα εφόσον εξαντληθεί ο προϋπολογισμός της εκάστοτε φάσης.

Πώς θα κάνετε αίτηση

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης e–mail. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Αναλυτικά:

Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet.

Αμέσως μετά, καταχωρίζει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί μέσω υπερσυνδέσμου και κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password) αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, δηλώνει τον προορισμό της επιλογής του μεταξύ Σάμου και Βόρειας Εύβοιας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατόπιν δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα ενεργοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί, η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.