ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έτσι θα μειώσετε έξοδα θέρμανσης και λογαριασμούς ρεύματος έως και 20%

Ένας απλός τρόπος για να κάνετε οικονομία στη θέρμανση

Έτσι θα μειώσετε έξοδα θέρμανσης και λογαριασμούς ρεύματος έως και 20%

Καθώς πλέον βρισκόμαστε στο κατώφλι του χειμώνα, η ανησυχία σχετικά με τα έξοδα της θέρμανσης μεγαλώνει, λαμβάνοντας υπόψη και τις εκτιμήσεις των ειδικών σε σχέση με τις προβλεπόμενες τιμές του πετρελαίου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βελτιώσουμε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού μας και να ξοδεύουμε λιγότερα χρήματα στη θέρμανση, κάτι που μπορούμε να πετύχουμε καθαρίζοντας σωστά το καλοριφέρ μας, καθώς και αποφεύγοντας ένα πολύ κοινό λάθος που κάνουμε με το καλοριφέρ.

Παράλληλα, κάτι που μάλλον αποτελεί πλέον κοινό τόπο είναι ο βασικός ρόλος της μόνωσης στην διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας του σπιτιού, χωρίς να γίνεται σπατάλη ενέργειας.

Εντούτοις, αυτό που ίσως δε γνωρίζατε είναι πως τα παράθυρα οφείλονται για το 40% της συνολικής απώλειας θερμότητας σε ένα σπίτι, σύμφωνα με την ενεργειακή ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, «Energy.Gov».

Ο απλός τρόπος για να μειώσετε τους λογαριασμούς της θέρμανσης έως και 20%

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να λύσουμε το πρόβλημα της απώλειας θέρμανσης μέσω των παραθύρων, χρησιμοποιώντας χοντρές κουρτίνες καλής ποιότητας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», κλείνοντας τις κουρτίνες μας μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 15%.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να επιλέξετε υφασμάτινα ρολά σκίασης (στόρια), τα οποία εάν έχουν «αεροστεγή» εφαρμογή, μπορούν να μειώσουν την απώλεια θερμότητας ακόμα και κατά 20%. Τα στόρια αυτά είναι επίσης χρήσιμα και κατά τους θερινούς μήνες, όταν θέλετε να κρατήσετε μέσα στο σπίτι τη δροσιά του κλιματιστικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν δε μπορείτε να επενδύσετε σε νέες κουρτίνες, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να κλείνετε πάντα καλά τα παντζούρια και τις κουρτίνες που ήδη έχετε από το απόγευμα και μετά, ενώ εάν θέλετε να ενισχύσετε τη μόνωση του σπιτιού σας μία ιδέα θα ήταν να προμηθευτείτε μονωτικές ταινίες για τα παράθυρα, οι οποίες κυκλοφορούν στο εμπόριο, με τις τιμές να κυμαίνονται στα 3-5 ευρώ περίπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.