ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Eurostat: Oι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο πρώτο εξάμηνο του 2022 – Η θέση της Ελλάδας

Στο πρώτο εξάμηνο του 2022 δεν είχε ξεκινήσει ακόμα η επιβολή πλαφόν στους ηλεκτροπαραγωγούς

Eurostat: Oι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο πρώτο εξάμηνο του 2022 – Η θέση της Ελλάδας

Στη δέκατη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ κατατάσσεται η Ελλάδα ως προς το κόστος του ρεύματος για τα νοικοκυριά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το πρώτο 6μηνο του 2022.

Συγκεκριμένα, η τελική (μαζί με φόρους και επιδοτήσεις) τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν στη χώρα μας 23,05 σεντς ανά κιλοβατώρα, έναντι 19,74 σεντς κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Ακριβότερα από την Ελλάδα διαμορφώνεται η τιμή του ρεύματος, μεταξύ άλλων, στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο 6μηνο του 2022 δεν είχε ξεκινήσει ακόμα η επιβολή πλαφόν στους ηλεκτροπαραγωγούς και η συλλογή εσόδων από το Χρηματιστήριο Ενέργειας για την επιδότηση των καταναλωτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγές του ΥΠΕΝ διευκρινίζουν ότι πίνακας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δημιουργεί εντυπώσεις, περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας χωρίς τους φόρους και τις επιδοτήσεις οι οποίες δεν είναι οι τιμές που πληρώνει ο καταναλωτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.