ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Gazprom: Διέκοψε το πρωί τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream

«Για εργασίες συντήρησης»

Gazprom: Διέκοψε το πρωί τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream

Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε το πρωί ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream σταμάτησαν λόγω εργασιών συντήρησης.

Η Gazprom είχε προειδοποιήσει για την αναστολή των παραδόσεων φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream για «απαραίτητες» εργασίες σε έναν σταθμό συμπίεσης του αγωγού που συνδέει τα κοιτάσματα αερίου στη Σιβηρία με τη βόρεια Γερμανία, από όπου εξάγεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας, οι εργασίες συντήρησης είναι προγραμματισμένο να διαρκέσουν ως το Σάββατο το πρωί.

Η Gazprom έχει μειώσει κατά 80% τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανική ομοσπονδιακής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας, τον Κλάους Μούλερ, οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στον αγωγό «είναι ακατανόητες από τεχνική άποψη», με τον ίδιο να τις χαρακτηρίζει πρόφαση προκειμένου η Μόσχα να εντείνει την πίεση στους συμμάχους της Ουκρανίας.

Η αλήθεια είναι πως η Μόσχα βολεύεται με την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία καθώς προκαλείται ανεπανόρθωτη φθορά στην ΕΕ και στις ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ξένα κέντρα εξουσίας πίεσαν τον Ζελέσνκι να επιτεθεί με όλες τις δυνάμεις του στην Χερσώνα παρά τον κίνδυνο να υποστεί ανεπανόρθωτη πανωλεθρία λόγω βαριών απωλειών.

Η Δύση ελπίζει σε μία κατάληψη της Χερσώνας για να πιεστεί η Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο και να εμφανιστεί ως ηττημένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλιώς αν αποτύχει το Κίεβο εν συνεχεία θα κινδυνέψει άμεσα να χάσει Χάρκοβο, Νικολάεφ και Οδησσό λόγω έλλειψης εφεδρειών και στο τέλος η ΕΕ θα αναγκαστεί να άρει τις κυρώσεις κάτι που θα σημαίνει πως οι ΗΠΑ θα έχουν υποστεί μία μεγάλη γεωπολιτική ήττα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.