ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Gazprom: «Τα κράτη της ΕΕ εν γνώσει τους αποβιομηχανοποιούνται για να μην αγοράζουν ρωσικό αέριο»!

Η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο αναμένεται να αυξηθεί κατά 43% τα επόμενα 25 χρόνια

Gazprom: «Τα κράτη της ΕΕ εν γνώσει τους αποβιομηχανοποιούνται για να μην αγοράζουν ρωσικό αέριο»!

Η μεταποίηση και η βιομηχανία είναι καταδικασμένες στην ΕΕ λόγω της πρώτης τεχνητής καταστροφής του εμπορίου φυσικού αερίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.

«Η ΕΕ καταστρέφει σκόπιμα τη ζήτηση για φυσικό αέριο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Aleksey Miller, στην συνεδρίαση της εταιρείας για την επισκόπηση του έτους.

«Γνωρίζουμε καλά την κατάσταση στην Ευρώπη, όπου έχουν κάνει ένα άνευ προηγουμένου βήμα», είπε ο διευθύνων σύμβουλος. «Εκεί, για πρώτη φορά στην ιστορία, η ζήτηση για φυσικό αέριο, μια πρωτογενή πηγή ενέργειας, καταστρέφεται τεχνητά».

Επέμεινε ότι η πολιτική της εξάλειψης μιας από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας αναγκάζει «ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ να αποβιομηχανοποιηθούν».

Η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο, ωστόσο, αναμένεται να αυξηθεί κατά 43% τα επόμενα 25 χρόνια, σημείωσε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι ο ενεργειακός γίγαντας είναι έτοιμος, καθώς αναπτύσσει συνεργασία με χώρες που ενδιαφέρονται για αξιόπιστο ενεργειακό εφοδιασμό.

«Ο όγκος των προμηθειών φυσικού αερίου στην Κίνα το 2023 θα είναι πάνω από 22,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, υπερβαίνοντας τις συμβατικές υποχρεώσεις κατά 500 εκατομμύρια κυβικά μέτρα», δήλωσε ο Μίλερ, προσθέτοντας ότι η Gazprom σχεδιάζει να παραδώσει έως και 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στο ασιατικό κράτος.

Η Gazprom προμηθεύει φυσικό αέριο στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης σύμβασης που έχει υπογραφεί με την China National Petroleum Corporation (CNPC).

Ο αγωγός Power of Siberia αποτελεί μέρος μιας 30ετούς συμφωνίας 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Gazprom και της CNPC που συνάφθηκε το 2014.

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Κίνα προβλέπεται να φτάσουν τα 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, λαμβάνοντας υπόψη έναν αγωγό διέλευσης μέσω της Μογγολίας.

Οι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ έχουν μειωθεί λόγω των κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία και της ανατίναξης των αγωγών Nord Stream που έλαβε χώρα πέρυσι και προηγουμένως ήταν η βασική οδός εφοδιασμού της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η Gazprom έχει επαναπροσανατολίσει με επιτυχία το ενεργειακό της εμπόριο προς την Ασία, με την Κίνα να αναδεικνύεται ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.