Γερμανία: Με κουβέρτες οι πιστοί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία! – Επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία & «πονάνε» οι ίδιοι!

Εμμονή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για νέες αντι-ρωσικές κυρώσεις

Γερμανία: Με κουβέρτες οι πιστοί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία! – Επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία & «πονάνε» οι ίδιοι!

Παγωμένα Χριστούγεννα θα κάνουν φέτος οι πιστοί στη Γερμανία κατά τις χριστουγεννιάτικες θείες λειτουργίες λόγω της έκρηξης των τιμών της ενέργειας αφού οι επισκοπές της καθολικής και της ευαγγελικής Εκκλησίας καλούν τις ενορίες στη Γερμανία είτε να μην θερμαίνουν τους ναούς, είτε να ρυθμιστεί ο θερμοστάτης στους 5 βαθμούς Κελσίου, αντί για 10C, που ίσχυε μέχρι τώρα!

Σημειώνουν δε ότι για κάθε βαθμό Κελσίου θα ρυθμίζεται χαμηλότερα ο θερμοστάτης θα γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10%.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της Ευαγγελικής – Λουθηρανικής Εκκλησίας στη βόρεια Γερμανία, με μια μείωση της θερμοκρασίας κατά έναν βαθμό στους 1.900 ναούς της, που θερμαίνονται με φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, θα εξοικονομούνται έως και 240.000 ευρώ ετησίως!

Υπογραμμίζουν επίσης ότι η μείωση της θερμοκρασίας δεν θα βλάψει τα εκκλησιαστικά όργανα, αρκεί η υγρασία να παραμένει κάτω από το 70%!

Πολλές ενορίες στη Γερμανία καλούν ήδη από τώρα τους πιστούς να ντύνονται ζεστά για να μην τουρτουρίζουν και μάλιστα τους επιτρέπουν να κουβαλούν μαζί τους θερμός με ζεστό τσάι, ενώ αρκετές μοιράζουν και… κουβέρτες.

Στην Κολωνία δε τοποθετούν θερμαινόμενα μαξιλάρια στα στασίδια, με την αρχιεπισκοπή της γερμανικής μεγαλούπολης να υπολογίζει σε 95% εξοικονόμηση ενέργειας, αν δεν ανάψουν τα καλοριφέρ στους ναούς.

Αυτές οι απίστευτες καταστάσεις συνδέονται άμεσα με τις αντιρωσικές κυρώσεις που ήδη έχουν επιβληθεί και αυτές που σκοπεύει η ΕΕ να επιβάλει.

Παρά λοιπόν το χάλι που δημιούργησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και οι υπόλοιποι εκ των δυτικών κυβερνήσεων, παραμένον αμδιόρθωτοι και θέλουν να επιβάλουν χειμωνιάτικα νέο πακέτο κυρώσεων που μόνο κακό θα κάνει στις ανύπαρκτες πλέον ευρωπαϊκές οικονομίες.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δηλώνει πως πρόκειται να επιβληθεί ένα ένατο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία ως απάντηση στην επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να χτυπήσουμε τη Ρωσία όπου πονάει να αμβλύνουμε ακόμη περισσότερο την ικανότητά της να διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία και μπορώ να ανακοινώσω σήμερα ότι εργαζόμαστε με πλήρη ταχύτητα για ένα 9ο πακέτο κυρώσεων», είπε η φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου.

«Και είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα εγκρίνουμε ένα παγκόσμιο ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο με την G7 και άλλους μεγάλους εταίρους.

Δεν θα ησυχάσουμε έως ότου η Ουκρανία επικρατήσει του Πούτιν και του παράνομου και βάρβαρου πολέμου του», είπε.

Ωστόσο, οι κυρώσεις δεν ήταν καταστροφικές παρά τις ελπίδες των Δυτικών. Η ραχοκοκαλιά της ρωσικής οικονομίας – οι εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου – παραμένει άθικτη.

Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την έναρξη του πολέμου και η Ρωσία είναι σε καλό δρόμο για να κερδίσει φέτος περισσότερα από τις πωλήσεις πετρελαίου από ό,τι το 2021, παρά τα μποϊκοτάζ των Ηνωμένων Πολιτειών και αρκετών συμμάχων.

 Η Κίνα και η Ινδία είναι μεταξύ των εθνών που έχουν αυξήσει τις εισαγωγές τους.

Επί της ουσίας η Δύση κατάφερε να κάνει την Ρωσία ισχυρότερη οικονομικά ενώ αντίθετα η ΕΕ αποδυναμώθηκε όσο ποτέ.

Ο μεγαλύτερος κερδισμένος όλων είναι οι ΗΠΑ.

Την 1η Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος Μακρόν πρόκειται να συναντηθεί με τον Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον, όπου θα συζητηθεί εκ νέου η καταπάτηση των συμφερόντων της ευρωπαϊκής και συγκεκριμένα της γαλλικής βιομηχανίας υπέρ της αμερικανικής.

Μέχρι στιγμής τίποτα δεν δείχνει ότι οι Αμερικανοί θα υποχωρήσουν, γιατί να το κάνουν άλλωστε; Πήραν ότι ήθελαν με τους Ευρωπαίους να κοιμούνται κανονικά και να μην καταλαβαίνουν τίποτε.

Σύντομα στην ΕΕ θα κατανοήσουν πως ο πόλεμος στην Ουκρανία εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα και μόνο.

Αν όμως συνεχίσουν να είναι διστακτικοί, βραδυκίνητοι και αναποφάσιστοι ως συνήθως οι ΗΠΑ απλώς θα ποδοπατήσουν την ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.