ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οίκος Moody’s: «Υψηλό χρέος και τραπεζικός τομέας τα ελληνικά “αγκάθια”» – Είμαστε στον «πάτο» της ευρωζώνης

Λεπτομερής έκθεση του οίκου για τη χώρα

Οίκος Moody’s: «Υψηλό χρέος και τραπεζικός τομέας τα ελληνικά “αγκάθια”» – Είμαστε στον «πάτο» της ευρωζώνης

Στους λόγους που δεν έδωσε την «πολυπόθητη» αναβάθμιση στην Ελλάδα και στους παράγοντες που τον οδήγησαν στη διατήρηση της αξιολόγησης αναφέρεται λεπτομερώς σε έκθεσή του ο οίκος Moody’s.

Το εντοπίζει στο κολοσσιαίο χρέος (400 δισ. ευρώ σχεδόν) και τις τράπεζες (δεν υπάρχει πρακτικά ενεργός τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα).

Στα πιστωτικά πλεονεκτήματα της χώρας, ο οίκος τοποθετεί το ιστορικό εφαρμογής μιας σειράς διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, το πολύ χαμηλό κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, τις μέτριες ανάγκες δανεισμού εν μέσω συνεχούς πιστωτικής υποστήριξης και τα πολύ υψηλότερα επίπεδα πλούτου από χώρες σε παρόμοια επίπεδα αξιολόγησης.

Την ίδια ώρα, όμως, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη και με σημαντικές πιστωτικές προκλήσεις, όπως η μείωση του πολύ υψηλού επιπέδου χρέους, η διατήρηση της προσπάθειας ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της διακυβέρνησης, καθώς και η συνεχής εστίαση στη βελτίωση του τραπεζικού τομέα.

«Οι όποιες μελλοντικές βελτιώσεις στο υψηλό χρέος και η πλήρης επιστροφή στη χρηματοδότηση μέσω αγοράς εξαρτώνται από το να διατηρήσει η κυβέρνηση μια συνετή δημοσιονομική στάση για τα επόμενα χρόνια», τονίζει χαρακτηριστικά ο οίκος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.