«Το τρένο της απεξάρτησης του Παγκόσμιου Νότου» από τις ΗΠΑ και το δολάριο έχει ξεκινήσει και τίποτε δεν μπορεί να το σταματήσει, όπως αναφέρει η ελβετική Gold Switzerland.

Αναφέρει επίσης ότι τάση απομάκρυνσης της Σαουδικής Αραβίας από τις ΗΠΑ φέρνει το τέλος του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

«Όπως προειδοποιήσαμε πριν από μήνες, αυτή η τάση απομάκρυνσης της Σαουδικής Αραβίας από τις ΗΠΑ, θα μπορούσε τελικά να αποτελέσει βασικό μοχλό για την αργή χαλάρωση του τρέχοντος συστήματος που μέχρι τώρα εξασφάλιζε την παγκόσμια ζήτηση (και ως εκ τούτου η επιβίωση) ενός κατά τα άλλα υποτιμημένου χάρτινου δολαρίου».

">

Εάν το σύστημα του πετροδολαρίου τεθεί στο περιθώριο, αυτό θα καταστρέψει τη ζήτηση και την εγγενή αγοραστική δύναμη του δολαρίου (και θα εκτοξεύσει τον χρυσό στα ύψη).

Η Gold Switzerland έχει προειδοποιήσει ότι ο πόλεμος του προέδρου της Fed Jerome Powell ενάντια στον πληθωρισμό θα οδηγήσει σε… μεγαλύτερο πληθωρισμό.

Δηλαδή, το αυξανόμενο κόστος εξυπηρέτησης, λόγω της νομισματικής σύσφιξης και της ανόδου των επιτοκίων, του ιλιγγιώδους χρέους των 33 τρισεκατομμυρίων δολαρίων των ΗΠΑ θα αντιμετωπιστεί με την έκδοση νέων τραπεζογραμματίων εκ μέρους της Federal Reserve, ήτοι με νέα νομισματική χαλάρωση, η οποία θα οδηγήσει σε υποτίμηση του δολαρίου.