ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

«Γονατίζει» η Ιταλία: Αυξήσεις ρεκόρ στα τρόφιμα – Άνοδος κατά 329% στην ενέργεια μέσα σε ένα χρόνο

Φέτος τα ιταλικά νοικοκυριά θα κληθούν κατά μέσο όρο, να ξοδέψουν 3.324 ευρώ περισσότερα απ΄ ότι πέρσι

«Γονατίζει» η Ιταλία: Αυξήσεις ρεκόρ στα τρόφιμα – Άνοδος κατά 329% στην ενέργεια μέσα σε ένα χρόνο

Η Ιταλική Ένωση Καταναλωτών Unc, μετά την παρουσίαση των στοιχείων που αφορούν τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου (συν 11,9% σε ετήσια βάση) από μέρους του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, σήμερα αναφέρεται στις ανατιμήσεις βασικών προϊόντων του τομέα των τροφίμων.

Πιο αναλυτικά, το σπορέλαιο, μέσα σε ένα χρόνο, στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 56%, το βούτυρο κατά 42,9%, η ζάχαρη κατά 35,9% και το ρύζι κατά 30,6%.

Παράλληλα, η τιμή του γάλακτος μακράς διαρκείας σημείωσε αύξηση του 29,4%, των λαχανικών του 25,1% ενώ το αλεύρι, τους τελευταίους δώδεκα μήνες ακρίβυνε κατά 23,7%.

Οι ανατιμήσεις στα μακαρόνια έφτασαν το 22,5%, στα αυγά το 18,7% ενώ η τιμή του κοτόπουλου αυξήθηκε κατά 18% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021.

Σύμφωνα με την Ιταλική Ένωση Καταναλωτών, μέσα σε δώδεκα μήνες το κόστος της ενέργειας στην ελεύθερη αγορά υπερτριπλασιάστηκε, με αύξηση του 329%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Unc, Mασιμιλάνο Ντόνα, τέλος, προέβλεψε ότι βάσει της τελευταίας αύξησης του πληθωρισμού, φέτος τα ιταλικά νοικοκυριά θα κληθούν, κατά μέσο όρο, να ξοδέψουν 3.324 ευρώ περισσότερα απ΄ότι την περσινή χρονιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.