ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η ακρίβεια βάζει «φωτιά» στις τιμές των κρεάτων – «Οι ποσότητες είναι περιορισμένες»

«Ο κόσμος θα πάρει τα απολύτως απαραίτητα και όπως φαίνεται τα ψώνια της ημέρας»

Η ακρίβεια βάζει «φωτιά» στις τιμές των κρεάτων – «Οι ποσότητες είναι περιορισμένες»

«Τρελές» είναι οι αυξήσεις που βλέπουν οι καταναλωτές στα βασικά διατροφικά είδη, με αποτέλεσμα να «τινάζεται» στον «αέρα» ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Οι ανατιμήσεις σε όλα σχεδόν τα προϊόντα και υπηρεσίες και η αύξηση του κόστους ενέργειας έχουν αναγκάσει τους καταναλωτές να είναι φειδωλοί στις αγορές τους και στο κρέας.

Φαίνεται ότι οι τιμές σε ορισμένα είδη κρεατικών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Συγκεκριμένα:

  • Το κοτόπουλο από πέρυσι που ήταν στα 3,20 ευρώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 4,79 ευρώ το κιλό,
  • η χοιρινή από 5,80 ευρώ το κιλό που ήταν πέρυσι, φέτος είναι στα 7, 90 ευρώ,
  • ο χοιρινός λαιμός από 5,20 ευρώ το κιλό που ήταν πέρυσι, φέτος είναι στα στα 6,50,
  • το μοσχάρι και αρνί από 10,50 ευρώ το κιλό που ήταν πέρυσι, φέτος είναι στα 13,50 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Ηλίας Φωτοπουλος, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στις Αχαρνές οι καταναλωτές εν μέσω ακρίβειας αγοράζουν λιγότερες ποσότητες κρέατος για το καθημερινό τους τραπέζι.

«Ο κόσμος θα πάρει τα απολύτως απαραίτητα και όπως φαίνεται τα ψώνια της ημέρας. Οι ποσότητες είναι περιορισμένες», ανέφερε ο κ. Φωτόπουλος στην τηλεόραση του Open.

Όσον αφορά την αύξηση των τιμών ο ίδιος δήλωσε: «Παρά την προσπάθεια που έχει γίνει να απορροφήσουμε όλη αυτή την αύξηση δυστυχώς ερχόμαστε να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε άλλο. Η κατάσταση ακόμα είναι αμφίρροπη. Υπήρξε μια περίοδος μέσα στο καλοκαίρι που ήταν συχνές οι αλλαγές. Τώρα προσπαθούμε να το παγώσουμε, να δούμε λίγο πως θα πάνε τα πράγματα, τι κινήσεις θα κάνει το κράτος, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο».

Τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο για το «καλάθι του φτωχού» μετά τα σούπερ μάρκετ σε μια προσπάθεια να στηριχθούν τα νοικοκυριά από τις συνεχείς αυξήσεις σε βασικά προϊόντα το κρέας ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχει αντίδραση διότι δεν διευκρινίζεται ότι αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να την απορροφήσει ο συνοικιακός κρεοπώλης. Δεν υπάρχει κάποια στήριξη, κάποιο πλαίσιο από το κράτος για βοήθεια σε αυτό. Είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει με πρωτοβουλία των συνοικιακών κρεοπωλών και με επιβάρυνση της ίδιας της επιχείρησης. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο αυτό. Βέβαια ότι πρέπει να κάνουμε, θα το κάνουμε για τον κόσμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.