Το φιρμάνι που έστειλε αυτή την εβδομάδα στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης ο υπερυπουργός Οικονομίας της Αργεντινής ήταν ξεκάθαρο και κατηγορηματικό: Σταματήστε να ζητάτε κρατικά κονδύλια, σταματήστε τη χρηματοδότηση των επενδύσεων, πλην των απολύτως απαραίτητων.

Αυτή ήταν η πρώτη ουσιαστικά κίνηση που έκανε ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Βουλής, Σέργιο Μάσα, ο οποίος γίνεται έτσι ο τρίτος άνθρωπος που κάθεται σε αυτή την «καυτή» καρέκλα μέσα σε ένα μόλις μήνα. Κάτι που θα αρκούσε από μόνο του για να αποδείξει τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει για μια ακόμη φορά περιέλθει η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αργεντινή, άλλωστε, βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση διαρκούς χρεοκοπίας εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες. Και σήμερα κινδυνεύει με ακόμη μία, καθώς η κρίση της πανδημίας δεν έχει τελειώσει, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει (64% τον Ιούνιο, σίγουρα πάνω από 70% ως το τέλος του έτους), η ενέργεια ροκανίζει τα ελάχιστα συναλλαγματικά αποθέματα και το πέσο τείνει να γίνει κουρελόχαρτο.