ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η ΕΚΤ τρέχει να «σώσει» τα ελληνικά 10ετή ομόλογα: Εκτινάχτηκαν οι αποδόσεις σε Ελλάδα και Ιταλία

Ετοιμάζουν επανενεργοποίηση του έκτακτου προγράμματος πανδημίας (PEPP) για να ρίξουν τα επιτόκια

Η ΕΚΤ τρέχει να «σώσει» τα ελληνικά 10ετή ομόλογα: Εκτινάχτηκαν οι αποδόσεις σε Ελλάδα και Ιταλία

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα (όπως και με τα ιταλικά) κάτι που αναγκάζει την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα  στις 12:00 ώρα Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες πρόκειται να γίνει προσπάθεια να διασωθούν τα ομόλογα της περιφέρειας της Ευρωζώνης, μετά το sell off που έχει οδηγήσει σε εκτίναξη τις αποδόσεις, κυρίως σε Ελλάδα και Ιταλία.

Η ΕΚΤ αναζητά τρόπους προστασίας για τα ομόλογα της περιφέρειας, καθώς κλιμακώνεται η ανησυχία για μία νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Μία από τις λύσεις που επεξεργάζεται η ΕΚΤ, είναι η επανενεργοποίηση του έκτακτου προγράμματος πανδημίας (PEPP), προκειμένου να διατηρηθούν χαμηλά τα μακροπρόθεσμα επιτόκια.

Οι Βρυξέλλες δεν θέλουν η Ελλάδα να βρεθεί εκτεθειμένη στις αγορές ειδικά σε μία περίοδο στην οποία όλες οι χώρες της ΕΕ ακολουθούν κοινή στάση έναντι της Ρωσίας και δεν θέλουν οι δυτικές κοινωνίες να «στενοχωρηθούν» περισσότερο.

Η έλλειψη σαφήνειας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της προέδρου της ΕΚΤ Christine Lagarde, όσον αφορά τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης, για να προστατέψει τις υπερχρεωμένες χώρες, εν όψει του τερματισμού του QE και της αύξησης των επιτοκίων από τον Ιούλιο, προκάλεσε ένα σαρωτικό sell off στα ομόλογα.

Εν ολίγοις χωρίς στήριξη φαίνεται ξεκάθαρα πόσο «ισχυρή» είναι η ελληνική οικονομία κατά τα λεγόμενα της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι αγορές εξέλαβαν τις διαβεβαιώσεις της Lagarde ως ως κενού περιεχομένου και απαίτησαν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Όπως αναφέρει το bankingnews.gr δεν είναι σαφές εάν η ΕΚΤ ετοιμάζει κάποιο νέο εργαλείο για τη στήριξη των ομολόγων της περιφέρειας ή εάν αναμένεται να προχωρήσει σήμερα σε κάποια ανακοίνωση.

Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ για έκτακτη συνεδρίαση, αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των ομολόγων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Ιταλία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε χθες Τρίτη στο 4,219%, ενώ σήμερα διαμορφώνεται στο 4%.
Το spread ανάμεσα στα ιταλικά και γερμανικά ομόλογα υποχωρεί στις 324 μονάδες βάσης.
Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα Τετάρτη στο 4,5%, από 4,66% χθες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.