ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Ελλάδα απαγορεύει τις εξαγωγές καυσόξυλων – Χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση για τους… παραβάτες

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια έως την 1η Μαρτίου 2023

Η Ελλάδα απαγορεύει τις εξαγωγές καυσόξυλων – Χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση για τους… παραβάτες

Τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπει την προσωρινή απαγόρευση εξαγωγής επεξεργασμένων ή ανεπεξέργαστων προϊόντων υλοτομίας (καυσόξυλα) τόσο σε χώρες της ΕΕ όσο και σε τρίτες.

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια έως την 1η Μαρτίου 2023.

Σκοπός της συγκεκριμένες ενέργειας είναι να αντιμετωπιστεί η υψηλή τιμή διάθεσης των προϊόντων αυτών στην αγορά και ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης φαινομένων λαθραίας υλοτόμησης τον ερχόμενο χειμώνα.

Η παραβίαση της απαγόρευσης ως προς τις εξαγωγές συνιστά λαθρεμπορία, για την οποία θα επιβάλλονται σωρευτικά ως διοικητική κύρωση πρόστιμο ύψους 200 ευρώ ανά κυβικό μέτρο προϊόντων υλοτομίας που επιχειρείται να εξαχθεί ή αποδεικνύεται ότι έχει εξαχθεί και ποινή φυλάκισης ενός τουλάχιστον έτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.