ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Η Moody’s υποβάθμισε το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα: Νέο κτύπημα στην οικονομία των ΗΠΑ

Έρευνα ξεκινά η δικαιοσύνη για την κατάρρευση της Silicon Valley Bank - Όλοι φοβούνται πλέον για ημέρες 2008

Η Moody’s υποβάθμισε το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα: Νέο κτύπημα στην οικονομία των ΗΠΑ

Ακόμα ένα σκληρό χτύπημα για τον ήδη παραπαίοντα Αμερικανικό τραπεζικό τομέα που ήδη μετρά τρεις χρεοκοπίες τραπεζών σήμερα καθώς η Moody’s υποβάθμισε την προοπτική για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών σε αρνητικό από σταθερό και πλέον όλοι κρατούν την ανάσα για το τι μπορεί να έρθει ακόμα.

Τη στιγμή που η αμερικανική ηγεσία όπως και οι ευρωπαϊκές αρχές εκτιμούν ότι δεν θα επαναληφθεί το σκηνικό του 2008, με τη Lehman Brothers, έχει ξεκινήσει έρευνα της αμερικανικής δικαιοσύνης για τα αίτια που οδήγησαν στην κεφαλαιακή ανεπάρκεια.

Ο οίκος Moody’s, από τους μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης, δήλωσε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή υπό το φως της κατάρρευσης τριων τραπεζών που ώθησαν τις ρυθμιστικές αρχές να παρέμβουν την Κυριακή με ένα δραματικό σχέδιο διάσωσης για τους καταθέτες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που επλήγησαν από την κρίση, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

«Αλλάξαμε σε αρνητικές από σταθερές τις προοπτικές μας για το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ για να αντικατοπτρίσουμε τη ραγδαία επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος μετά τις εκροές καταθέσεων στις Silicon Valley Bank (SVB), Silvergate Bank και Signature Bank (SNY) και τις χρεοκοπίες των SVB και SNY», αναφέρει η Moody’s σε έκθεσή της.

«Οι τράπεζες με σημαντικές απώλειες τίτλων και ανασφάλιστους καταθέτες στις ΗΠΑ μπορεί να εξακολουθούν να είναι πιο ευαίσθητες στον ανταγωνισμό ή στην τελική φυγή καταθετών, με δυσμενείς επιπτώσεις στη χρηματοδότηση, τη ρευστότητα, τα κέρδη και το κεφάλαιο», αναφέρει η έκθεση.

Η έρευνα της αμερικανικής δικαιοσύνης βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια, με τους εισαγγελείς να μην προσδιορίζουν ακόμη σε τι ακριβώς εστιάζουν.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές, θα μπορούσαν να ερευνηθούν οι πωλήσεις μετοχών της εταιρείας από στελέχη της τράπεζας, λίγες εβδομάδες πριν από την κατάρρευση.

Οι πωλήσεις απέφεραν έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων, με Αμερικανούς πολιτικούς να διατυπώνουν τη θέση ότι στελέχη των τραπεζών θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν από την πώληση μετοχών.

Το δημοσίευμα που αναφέρθηκε πρώτο στη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της κατάρρευσης της τράπεζας ήταν της Wall Street Journal.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.