ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Μόσχα επιβεβαιώνει την έναρξη εξαγωγής σιτηρών από την Μαύρη Θάλασσα

Την Παρασκευή υπογράφεται η σχετική συμφωνία

Η Μόσχα επιβεβαιώνει την έναρξη εξαγωγής σιτηρών από την Μαύρη Θάλασσα

Ένας ασφαλής διάδρομος για τη διέλευση πλοίων με ουκρανικά σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα θα αρχίσει να λειτουργεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς έχουν ληφθεί εγγυήσεις για τον σκοπό αυτό, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων, οι οποίες γίνονται στην Κωνσταντινούπολη.

Νωρίτερα, η τουρκική προεδρία δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ότι ένα έγγραφο για το θέμα των σιτηρών θα υπογραφεί στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή στις 16:30 (τοπική ώρα), με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να συμμετέχουν στην τελετή.

«Ελπίζουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε η πηγή, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε προγραμματίζεται η έναρξη λειτουργίας του διαδρόμου.

Όταν ρωτήθηκε αν ελήφθησαν εγγυήσεις από τα εμπλεκόμενα μέρη, η πηγή απάντησε καταφατικά. «Ελήφθησαν», είπε.

Ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένα δηλώσει την απειλή μιας επισιτιστικής κρίσης λόγω έλλειψης σιτηρών, η Δύση κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εμποδίζει την προμήθεια ουκρανικών σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές, ενώ η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στην εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία , και αν το Κίεβο καθαρίσει τα λιμάνια από τις νάρκες, τα πλοία με σιτηρά θα μπορούν να φύγουν χωρίς προβλήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.