«Ηλεκτροσόκ» για τους καταναλωτές – Πάνω από 360 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας

Οι τιμές θα κινηθούν ανοδικά αύριο στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες

«Ηλεκτροσόκ» για τους καταναλωτές – Πάνω από 360 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας

Σύμφωνα με το κλείσιμο της προημερήσιας αγοράς στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, η μεγαβατώρα καταγράφεται στα 364,54 ευρώ, προκαλώντας «ηλεκτροσόκ» στους καταναλωτές καθώς θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Συγκριτικά η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν 327,7 ευρώ χθες, 255,64 ευρώ το Σάββατο και 291,71 ευρώ την Παρασκευή αλλά τώρα οι τιμές θα κινηθούν ανοδικά αύριο στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Ενδεικτικά:

  • Γαλλία 366,4 ευρώ +9,6 %,
  • Γερμανία 331,52 ευρώ +4,7 %,
  • Ιταλία 386,46 +11,1%,
  • Βουλγαρία 361,83 ευρώ +11,3 %

Οι τιμές κινούνται ανοδικά σε όλη την Ευρώπη λόγω της ανησυχίας για τον εφοδιασμό με φυσικό αέριο από τη Ρωσία και της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου τις τελευταίες ημέρες σε επίπεδα πάνω από τα 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ζήτηση ρεύματος αύριο στην Ελλάδα εκτιμάται στις 390 γιγαβατώρες και θα καλυφθεί από μονάδες φυσικού αερίου (43,7 %), ανανεώσιμες πηγές (24,5 %), λιγνιτικές μονάδες (17,1 %), υδροηλεκτρικά (5,8 %) και εισαγωγές (4,4 %).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.