Καθαρά Δευτέρα: Δείτε πώς θα λειτουργήσει η αγορά για το σαρακοστιανό τραπέζι

Κανονικά θα μπορούν να κάνουν όσοι επιθυμούν τις αγορές τους

Καθαρά Δευτέρα: Δείτε πώς θα λειτουργήσει η αγορά για το σαρακοστιανό τραπέζι

Kανονικά λειτουργεί σήμερα Κυριακή (26/2) η Βαρβάκειος αγορά μέχρι τις 17:00 για να ξανανοίξει στις 21:00 μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα για όσους επιθυμούν να προμηθευτούν σαρακοστιανά ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργήσουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί τα σαρακοστιανά εδέσματα ενώ ανοιχτές θα είναι επίσης οι λαϊκές αγορές, η Βαρβάκειος και η Αγορά του Καταναλωτή στον Ρέντη.

Τα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, θα παραμείνουν κλειστά, εν αντιθέσει με τα μίνι μάρκετ που θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Από το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς και μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας θα λειτουργούν τα καταστήματα της Βαρβάκειου Αγοράς και της Αγοράς του Καταναλωτή στον ΟΚΑΑ.

Ανοιχτά θα παραμείνονουν και τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή στον Ρέντη, από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Για όλη την περίοδο της Σαρακοστής τα σουπερμάρκετ που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για το «καλάθι της Σαρακοστής» εκτός από τα σαρακοστιανά εδέσματα προσθέτουν επιπλέον στις λίστες τους προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση και συγκεκριμένα: χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές – π.χ. μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες) καθώς και δύο τουλάχιστον είδη από κατεψυγμένα θαλασσινά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο «καλάθι της Σαρακοστής» δεν περιλαμβάνονται οι λαγάνες καθώς είναι ένα είδος που πωλείται στα αρτοποιεία, τα οποία δεν συμμετέχουν στο καλάθι του νοικοκυριού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.