Κτηματαγορά: «Κρυφό χαράτσι» για κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα – Η «παγίδα» με τα δημοτικά τέλη

Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Κτηματαγορά: «Κρυφό χαράτσι» για κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα – Η «παγίδα» με τα δημοτικά τέλη

Αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων σε όλη τη χώρα, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκα αναδρομικά δημοτικά τέλη και πρόστιμα μέχρι και 14 ετών.

Ειδικότερα, όσοι δεν έχουν δηλώσει στους δήμους τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με «κρυφό χαράτσι» από χρεώσεις για δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα τα ακίνητά τους δεν χρησιμοποιούνταν, ήταν δηλαδή κενά και δεν ρευματοδοτούνταν.

Στην παγίδα των αναδρομικών δημοτικών τελών, πέφτουν λόγω άγνοιας νόμου ιδιοκτήτες κενών ακινήτων στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση όχι λόγω οφειλών στη ΔΕΗ ή σε άλλον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας επειδή δεν χρησιμοποιούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που κόβουν το ρεύμα σε κάποιο ακίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν ή εκμίσθωναν αλλά στη συνέχεια έμεινε κενό θεωρούν ότι αφού δεν εκδίδεται λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος δεν υπάρχουν τα δημοτικά τέλη.

Όχι μόνο δεν γνωρίζουν, αλλά ούτε υποψιάζονται ότι τα τέλη συνεχίζουν να τρέχουν και για να σταματήσουν οι χρεώσεις θα πρέπει να καταθέσουν στον δήμο στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο δήλωση για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του ακινήτου μαζί με τη σχετική βεβαίωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δήμοι συνεχίζουν να χρεώνουν ποσά για δημοτικά τέλη και ΤΑΠ στους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, με το πρόβλημα να είναι μεγαλύτερο για όσους έχουν στην κατοχή τους κενά επαγγελματικά ακίνητα, καθώς τα δημοτικά τέλη είναι περίπου πενταπλάσια σε σχέση με τις κατοικίες, ενώ τα πρόστιμα που επιβάλλονται στην περίπτωση μη πληρωμής δημοτικών τελών είναι διπλάσια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.