ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Μεγάλη ήττα των Ουκρανών στην Κλισίιβκα στο Μπάκχμουτ – Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν όλες τις θέσεις γύρω από την πόλη

Μία ακόμα μεγάλη αποτυχία - Βαριές απώλειες χωρίς αντίκρισμα

Μεγάλη ήττα των Ουκρανών στην Κλισίιβκα στο Μπάκχμουτ – Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν όλες τις θέσεις γύρω από την πόλη

Σε πλήρη αποτυχία κατέληξε η μεγάλη επιθετική ενέργεια των Ουκρανών στο μέτωπο του Μπάκχμουτ καθώς οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τις θέσεις και τα χαρακώματα περιμετρικά του οικισμού της Κλισίιβκα την οποία πίεζαν εδώ και εβδομάδες οι ουκρανικές δυνάμεις ελπίζοντας πως θα μπορέσουν να διασπάσουν τις ρωσικές γραμμές και να την καταλάβουν.

Οι Ουκρανία στα πλαίσια αυτά, είχαν πολλές απώλειες οι οποίες εν τέλει έγιναν χωρίς να κερδηθεί κάποιο σημαντικό όφελος.

Η Κλισίιβκα έχει στρατηγική σημασία στο μέτωπο του Μπάκχμουτ καθώς αποτελεί το νότιο άκρο του. Οι Ουκρανοί εδώ και δύο μήνες πιέζουν και στο βόρειο άκρος στην Μπερχίβκα, προσπαθώντας να εφαρμόσουν ένα σχέδιο συμπίεσης των Ρώσων από δύο κατευθύνσεις και να εισέλθουν στο Μπάκχμουτ.

Προσπαθούν δηλαδή να εφαρμόσουν το ρωσικό σχέδιο από την ανάποδη. Όμως οι Ρώσοι για να το πετύχουν αυτό ξόδεψαν εννέα μήνες και είχαν πολλές χιλιάδες νεκρούς μέχρι να το καταφέρουν.

Ένα αντίστοιχο χρονικό διάστημα για τους Ουκρανούς είναι απαγορευτικό καθώς δεν διαθέτουν τους πόρους για κάτι τέτοιο όχι μόνο από άποψη στρατιωτικών μέσων αλλά κυρίως σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό.

Μίσ ακόμα παράμετρος που πρέπει να προστεθεί είναι η ότι οι Ρώσοι πολέμησαν στο Μπάκχμουτ μέσω της Wagner. H Wagner υπέστη την όποια φθορά ενώ αντίθετα ο ρωσικός Στρατός έμεινε «ανέγγιχτος».

Επί της ουσίας οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν να πολεμούν κατά τις αρχές του Ιουνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.