ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα μέτρα περιορισμού ενεργειακής κατανάλωσης ανακοινώνει ο Δήμος Κηφισιάς

Στόχος μείωσης κατανάλωσης ως 10%

Νέα μέτρα περιορισμού ενεργειακής κατανάλωσης ανακοινώνει ο Δήμος Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει ξεκινήσει ήδη τις ενέργειες του με σκοπό τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας σε ποσοστό 10%.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο, έχει αντικατασταθεί το 70% του οδοφωτισμού  από λαμπτήρες εξοικονόμησης τύπου led ενώ στα πάρκα πλατείες και παιδικές χαρές το ποσοστό είναι 100% και στους αθλητικούς χώρους το 70%, με την Δημοτική αρχή να επιβεβαιώνει πως οι εργασίες αντικατάστασης λαμπτήρων συνεχίζονται με τελικό στόχο να αντικατασταθούν όλες. Η πισίνα στο ΔΑΚ Πολιτείας  σκεπάζεται τις βραδινές ώρες που δεν χρησιμοποιείται με ειδικές κουβέρτες, προκειμένου να περιορίζεται η απώλεια θερμότητας και να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας.

Παράλληλα τα σιντριβάνια του Δήμου έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν πολύ λιγότερες ώρες.

Σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία έχει οριστεί ενεργειακός υπεύθυνος και οι αντίστοιχοι διοικητικά υπεύθυνοι για τις απαραίτητες μετρήσεις- δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Στο μεταξύ λειτουργεί ειδική πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της κατανάλωσης σε 5 ενεργοβόρα κτήρια. Έχουν καταγραφεί οι ανάγκες σε σχέδιο ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων. Για τα ενεργοβόρα κτήρια δρομολογείται μετά και την επικύρωση των σχετικών στοιχείων η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα».

Σε 2 σχολικά κτήρια ολοκληρώνονται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισής τους.Εφαρμόζεται πρόγραμμα καταγραφής καυσίμων για την ορθολογική διαχείρισή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν κατατεθεί προτάσεις ενίσχυσης των ψηφιακών εφαρμογών που θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας όπως διασύνδεση λαμπτήρων νέας τεχνολογίας με κέντρο διαχείρισης και  έξυπνα συστήματα διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτηρίων. Ανάλογα με την εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης, ο Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει πως θα προχωρήσει στη λήψη  μέτρων προκειμένου να συμβάλλει στη συνολική Ευρωπαϊκή προσπάθεια μείωσης της  κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.