ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Αμερικανοί «αδειάζουν» τον Β.Ζελένσκι: «Οι Ουκρανοί χτύπησαν τη φυλακή με τους μαχητές του Αzov»

«Είμαστε σίγουροι ότι δεν το έκαναν επίτηδες»

Οι Αμερικανοί «αδειάζουν» τον Β.Ζελένσκι: «Οι Ουκρανοί χτύπησαν τη φυλακή με τους μαχητές του Αzov»

Το αμερικανικό ΥΠΑΜ παραδέχτηκε σήμερα πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτύπησαν το κέντρο κράτησης στη Yelenovka, όπου κρατούνταν μαχητές του νεοναζιστικού Τάγματος Azov.

«Αν αυτό ήταν ένα χτύπημα από την ουκρανική πλευρά, σας διαβεβαιώνω, δεν ήθελαν να το κάνουν», είπε το Πεντάγωνο.

https://twitter.com/KBoz3/status/1553238950298505216

https://twitter.com/dskorobutov/status/1553136731561541634

https://twitter.com/Ukraine66251776/status/1553244893098741762

Eίναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί «αδειάζουν» τους Ουκρανούς και τον Β.Ζελένσκι αναφορικά με τον βομβαρδισμό του συγκεκριμένου κέντρου κράτησης που οδήγησε στον φρικτό θάνατο 53 μαχητών του Τάγματος Azov, μία είδηση που πρώτο το pronews.gr αποκάλυψε χθες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να αποτινάξει την ευθύνη της δολοφονίας Ουκρανών από τις ουκρανικές δυνάμεις χαρακτήρισε “ηθελημένο ρωσικό έγκλημα πολέμου” τον βομβαρδισμό φυλακής στο ανατολικό τμήμα της χώρας του, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν “πάνω από 50” αιχμάλωτοι πολέμου.

“Έλαβα σήμερα πληροφορίες για την επίθεση των δυνάμεων κατοχής στην Ολένιβκα (σ.σ.: όπου βρίσκεται η φυλακή), στην περιφέρεια Ντονέτσκ. Πρόκειται για ηθελημένο ρωσικό έγκλημα πολέμου, για ηθελημένη μαζική δολοφονία Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου. Πάνω από 50 νεκροί”, είπε κατά τη διάρκεια του μαγνητοσκοπημένου καθημερινού διαγγέλματός του.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε χθες την Ρωσία ότι διέπραξε έγκλημα πολέμου βομβαρδίζοντας κέντρο κράτησης στην υπό ρωσικό έλεγχο πόλη Ολένιβκα που στέγαζε ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.

«Καλώ όλους τους εταίρους να καταδικάσουν με δριμύτητα αυτήν την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και να αναγνωρίσουν την Ρωσία ως τρομοκρατικό κράτος», έγραψε στο Twitter ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Μόνο που τους διέψευσαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί κάτι που δεν το συνηθίζουν.

Πολλοί στην Μόσχα θεωρούν πως το χτύπημα αυτό έγινε με κεντρική απόφαση από το Κίεβο και δυτικούς κύκλους καθώς οι μαχητές του Τάγματος Αζόφ γνωρίζουν πολλά για τον ρόλο της Δύσης στον πόλεμο στην Ουκρανία.

https://twitter.com/KBoz3/status/1553238952341082113

Άλλωστε το Tάγμα Αzov εκπαιδεύτηκε από τους Αμερικανούς από το 2014.

Το Τάγμα είχε υψηλές διασυνδέσεις με κλιμάκια της CIA και πολλά στελέχη του γνωρίζουν πολλά πράγματα που οι Αμερικανοί δεν θέλουν να τα πληροφορηθούν οι Ρώσοι.

https://twitter.com/Ukraine66251776/status/1553041785995264001

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γιατί οι Αμερικανοί επέλεξαν να «αδειάσουν» τον Β.Ζελένσκι είναι ένα ερώτημα. Ίσως να θέλουν να έχουν διαθέσιμο έναν «αποδιοπομπαίο τράγο» εάν οι εξελίξεις στην Ουκρανία γίνουν πολύ αρνητικές για την Δύση και εάν το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ είναι πολύ δυσάρεστο για τους Δημοκρατικούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.