ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι πλούσιοι έγιναν «λιγότερο πλούσιοι» – Πόσο μειώθηκε η περιουσία τους το 2022 σύμφωνα με μία έρευνα

Η συνολική περιουσία των «πολύ πλούσιων» ανθρώπων μειώθηκε κατά 10% ή κατά 10,1 τρισεκατομμύρια δολάρια

Οι πλούσιοι έγιναν «λιγότερο πλούσιοι» – Πόσο μειώθηκε η περιουσία τους το 2022 σύμφωνα με μία έρευνα

Σύμφωνα με μια μελέτη της εταιρείας συμβούλων Knight Frank, οι βαθύπλουτοι είδαν την περιουσία τους να μειώνεται κατά 10% το 2022, καθώς τα επενδυτικά χαρτοφυλάκιά τους επλήγησαν από την άνοδο των επιτοκίων, τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και τον πληθωρισμό, ωστόσο για τη φετινή χρονιά επικρατεί αισιοδοξία.

Αν ο Παύλος Πολάκης διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδρύσει δικό του κόμμα, θα το ψηφίζατε;

  • Ναι (41%, 6.209 Votes)
  • Όχι (45%, 6.789 Votes)
  • Ίσως (10%, 1.459 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (4%, 651 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.108

Loading ... Loading ...

Η συνολική περιουσία των «πολύ πλούσιων» ανθρώπων, δηλαδή εκείνων που έχουν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης και της αξίας της κύριας κατοικίας τους, μειώθηκε κατά 10% ή κατά 10,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει αυτή η έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Κατά την περσινή χρονιά, η ουκρανική κρίση τροφοδότησε την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και διόγκωσε τον ήδη αυξημένο πληθωρισμό. Κατά συνέπεια, το 2022 καταγράφηκε μια από τις απότομες ανόδους επιτοκίων στην ιστορία», σχολίασε ο Λίαμ Μπέιλι, ο επικεφαλής ερευνητής της Knight Frank.

Αν και τέσσερις στους δέκα βαθύπλουτους είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται το 2022, «η συντριπτική τάση ήταν αρνητική», κάτι που «δεν αποτελεί έκπληξη» δεδομένου ότι η αύξηση των επιτοκίων στην οποία προχώρησαν πολλές κεντρικές τράπεζας για να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό, πλήττει τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στην Ευρώπη όπου οι μεγάλες περιουσίες μειώθηκαν κατά 17%. Ακολουθεί η Αυστραλασία (-11%), η Αμερική (-10%), η Ασία (-7%) και η Αφρική (-5%).

Μολονότι υπάρχουν ακόμη «σημαντικοί κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία», το 2023 «το κλίμα στην αγορά θα αλλάξει γρήγορα» χάρη στις «πολύ πραγματικές ευκαιρίες που αναδύονται στην παγκόσμια αγορά ακινήτων», εκτιμά ο Λίαμ Μπέιλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την έρευνα της Knight Frank, επτά στους δέκα (69%) εύπορους επενδυτές αναμένουν ότι το χαρτοφυλάκιό τους θα αυξηθεί φέτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.