ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι υπάλληλοι που έγιναν δισεκατομμυριούχοι – Από μισθωτοί… κροίσοι

Κατάφεραν να συγκεντρώσουν 10ψήφιες περιουσίες εργαζόμενοι σε εταιρείες που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι

Οι υπάλληλοι που έγιναν δισεκατομμυριούχοι – Από μισθωτοί… κροίσοι

Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider, πολλοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου δεν ξεκίνησαν καν από τις εταιρείες στις οποίες διέπρεψαν, με μεγάλα ονόματα όπως ο Tim Cook της Apple και ο πρώην CEO της Microsoft, Steve Ballmer. 

Το Forbes εντόπισε μόνο 26 άτομα στη λίστα του με τους 760 δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ που δεν είναι ούτε επιχειρηματίες ούτε γόνοι, αλλά κατάφεραν να συγκεντρώσουν 10ψήφιες περιουσίες εργαζόμενοι σε εταιρείες που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι.

Οι εργαζόμενοι που έγιναν δισεκατομμυριούχοι

Οι διαδρομές τους τον υπέρογκο πλούτο ποικίλλουν από την πρόσληψη ως «άβγαλτοι» υπάλληλοι ή στελέχη σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, έως το «σκαρφάλωμα» στα εταιρικά κλιμάκια σε hedge funds, εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων και επενδυτικές τράπεζες.

Ο Steve Ballmer ηγείται της «αγέλης» με εκτιμώμενη περιουσία 143 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο μερίδιό του σχεδόν 4% στη Microsoft. Εντάχθηκε για πρώτη φορά στην εταιρεία λογισμικού το 1980 ως βοηθός του τότε προέδρου Μπιλ Γκέιτς και ήταν Διευθύνων Σύμβουλος από το 2000 έως το 2014.

Ο πρώην CEO της Google, Eric Schmidt, (21 δισεκατομμύρια δολάρια), ο πρώην επικεφαλής αρχιτέκτονας λογισμικού της Microsoft, ο Charles Simonyi (7,3 δισεκατομμύρια δολάρια), ο πρώην αντιπρόεδρος του Facebook Jeff Rothschild (5,7 δισεκατομμύρια δολάρια) και ο πρώην πρόεδρος του eBay, Jeff Skoll (4,3 δισεκατομμύρια δολάρια) είναι επίσης μεταξύ των πλουσιότερων μισθωτών δισεκατομμυριούχων.

Άλλοι ισχυροί του κλάδου περιλαμβάνουν την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο της Meta, Sheryl Sandberg (2 δισεκατομμύρια δολάρια) και την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο του eBay, Meg Whitman (3 δισεκατομμύρια δολάρια).

Οι ηγέτες της τεχνολογίας στη λίστα περιλαμβάνουν τον CEO του Snowflake Frank Slootman (3,5 δισεκατομμύρια δολάρια), τον Tim Cook της Apple (2,1 δισεκατομμύρια δολάρια), τον CEO της Oracle Safra Catz (1,8 δισεκατομμύρια δολάρια) και την επικεφαλής της AMD Lisa Su (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

Τέλος, υπάρχουν και δύο αξιοσημείωτα άτομα στη λίστα που κατάφεραν να πλουτίσουν με παρόμοιο τρόπο, εκτός όμως των εξαιρετικά προσοδοφόρων κάδων της τεχνολογίας και των οικονομικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτοί είναι ο Tor Peterson (2,4 δισεκατομμύρια δολάρια), ο πρώην επικεφαλής του εμπορίου άνθρακα στο μεγαθήριο εμπορευμάτων Glencore, και ο Paul Saville (2,2 δισεκατομμύρια δολάρια), εκτελεστικός πρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής κατοικιών NVR.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.