ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Οικονομική στήριξη ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας για τους καστανοπαραγωγούς του Πάρνωνα

Οι καλλιεργούμενες εκτάσεις έχουν μειωθεί από 15.000 σε περίπου 6.000 στρέμματα

Οικονομική στήριξη ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας για τους καστανοπαραγωγούς του Πάρνωνα

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ζητά να ενισχυθούν οικονομικά τους καστανοπαραγωγούς του Πάρνωνα  στέλνοντας επιστολή  προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Το εν λόγω αίτημα διατυπώνεται καθώς, όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην εν λόγω επιστολή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Τρουπής, οι νέες ασθένειες που έχουν εμφανιστεί στα καστανοδάση του Πάρνωνα -κύρια πηγή εισοδήματος πολλών κατοίκων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας- σε συνδυασμό με «ακραίες κλιματολογικές συνθήκες (μεγάλη περίοδος ανομβρίας και υψηλές θερμοκρασίες το φετινό καλοκαίρι, κατά την περίοδο της ανθοφορίας), έχουν ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της παραγωγής κάστανου ακόμα και κατά 80 – 90%», ενώ και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις έχουν μειωθεί από 15.000 σε περίπου 6.000 στρέμματα.

Μάλιστα, η κατακόρυφη άνοδος των τιμών καταπολέμησης των ασθενειών και των βασικών λειτουργικών δαπανών έχει άμεση επίπτωση στο κόστος παραγωγής και στην τιμή του τελικού προϊόντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με βάση τα παραπάνω, το Επιμελητήριο Αρκαδίας επισημαίνει: «Θεωρούμε συνεπώς επιβεβλημένη την ανάληψη ενεργειών εκ μέρους του υπουργείου για την αποζημίωση των παραγωγών μέσω του κανονισμού De Minimis, αίτημα το οποίο έχει διατυπώσει επανειλημμένα ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας τόσο προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, όσο και προς τον ΕΛΓΑ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.