ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Oλοκληρώθηκε η σύνοδος G20 με καμπανάκι για διατροφική και ενεργειακή ασφάλεια

Στις ΗΠΑ η επόμενη σύνοδος

Oλοκληρώθηκε η σύνοδος G20 με καμπανάκι για διατροφική και ενεργειακή ασφάλεια

Η σύνοδος ολοκληρώθηκε χωρίς να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση, εξαιτίας των διαφωνιών των κρατών για τις διατυπώσεις σχετικά με τη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Αντ’ αυτής, η Ινδονησία, που αποπειράθηκε να συμβιβάσει την ουδετερότητά της όσον αφορά τον πόλεμο με τον ρόλο της οικοδέσποινας της συνόδου φέτος, έδωσε στη δημοσιότητα δική της ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται σε αυτές τις διαφωνίες.

«Πολλά μέλη συμφώνησαν ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας επιβραδύνθηκε και αντιμετωπίζει μείζονα οπισθοδρόμηση εξαιτίας του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, που καταδικάστηκε σθεναρά και κάλεσαν να τερματιστεί», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ένα μέλος εξέφρασε την άποψη ότι οι κυρώσεις επιδεινώνουν τις τρέχουσες δυσκολίες», συνεχίζει το κείμενο, προφανώς αναφερόμενο στη Ρωσία.

«Η πλειοψηφία των μελών συμφώνησε ότι καταγράφεται πολύ ανησυχητική επιδείνωση της διατροφικής και ενεργειακής ανασφάλειας» και «πολλά μέλη εξέφρασαν τη βούλησή τους να αναλάβουν δράση άμεσα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στην Ουάσιγκτον η επόμενη σύνοδος G20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μόσχα έστειλε υφυπουργό στο Μπαλί. O υπουργός Οικονομικών συμμετείχε ψηφιακά. Την περασμένη εβδομάδα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ βρόντηξε την πόρτα της συνόδου με τους ομολόγους του της G20 στο Μπαλί έπειτα από τη βροχή καταδικών της εισβολής στην Ουκρανία. Η επόμενη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20 αναμένεται να διεξαχθεί τον Οκτώβριο στην Ουάσιγκτον.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.