Πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής: «Τα 2,5 ευρώ έφτασε η αμόλυβδη βενζίνη»

«Εάν βρείτε τη βενζίνη κάτω από 2,30 το λίτρο πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί»

Πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής: «Τα 2,5 ευρώ έφτασε η αμόλυβδη βενζίνη»

Η Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης, ανέφερε πως η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σήμερα στην Αττική, κυμαίνεται σε πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο.

Η ίδια προειδοποίησε τους καταναλωτές να μην παρασύρονται και αγοράζουν βενζίνη σε τιμή κάτω από αυτή του διυλιστηρίου, γιατί τότε θα είναι νοθευμένη, επικίνδυνη και θα προκαλέσει βλάβη σταδιακά στη μηχανή του αυτοκινήτου τους, με αποτέλεσμα να πληρώσουν τη φτηνή βενζίνη, πολύ ακριβά.

Ζήτησε να παρθεί μέτρο οριζόντιο με «επιδότηση στην αντλία για την βενζίνη», όπως γίνεται με το πετρέλαιο, για αντιμετώπιση του ράλι ανόδου στις τιμές στα καύσιμα.

«Οι παραλαβές έρχονται αυξημένες» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ προειδοποίησε πως «εάν προμηθευτεί κάποιος βενζίνη κάτω από τιμή διυλιστηρίου είναι επικίνδυνο».

Αυτό που υπογράμμισε είναι πως όσο ακριβαίνει η βενζίνη, τόσο δυναμώνει το παρεμπόριο, διότι «πουλάνε κάτω από τιμή διυλιστηρίου, προφανώς για να καλύψουν με αυτό τον τρόπο οι πρατηριούχοι τα λειτουργικά τους έξοδα».

Να είστε επιφυλακτικοί με βενζίνη κάτω από 2,30 ευρώ το λίτρο

«Εάν βρείτε τη βενζίνη κάτω από 2,30 το λίτρο πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί» σημείωσε και «σε καμία περίπτωση να μην παρασύρεσθε από τη χαμηλή τιμή» γιατί όπως εξήγησε:

«Όταν παίρνει κάποιος νοθευμένη βενζίνη το αυτοκίνητο δεν χαλάει αμέσως αλλά οι βλάβες θα φανούν αργότερα και το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Επιπρόσθετα εάν το ρεζερβουάρ είναι εντελώς άδειο και βάλει κάποιος νοθευμένη βενζίνη μπορεί να τον αφήσει το αυτοκίνητο στα 30 μέτρα».

Συμβούλεψε τους καταναλωτές «να είναι προσεκτικοί, να μην ψάχνουν φθηνή βενζίνη και πετρέλαιο γιατί μπορεί να τους κοστίσει πανάκριβα. Η επισκευή μιας μηχανής κοστίζει από 1.000 ευρώ έως και 3.500 ευρώ».

«Δεν μπορεί να είναι κάτω από την τιμή διυλιστηρίου. Είμαι κάθετη σε αυτό» επισήμανε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για συγκράτηση του ράλι ανόδου στα καύσιμα η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής ζητά από την κυβέρνηση μέτρο για την βενζίνη ανάλογο με αυτό που πήρε για το πετρέλαιο, με «επιδότηση κατευθείαν στην αντλία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.