ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Ποιοι νέοι 25-39 ετών μπορούν να διεκδικήσουν δωρεάν σπίτι – Ποιοι δήμοι συμμετέχουν

Τα σπίτια αυτά προέρχονται από το πρόγραμμα «Εστία», στα οποία φιλοξενούνταν παράνομοι μετανάστες

Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Ποιοι νέοι 25-39 ετών μπορούν να διεκδικήσουν δωρεάν σπίτι – Ποιοι δήμοι συμμετέχουν

Οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος «Κάλυψη», μεταξύ των οποίων και οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα να διεκδικήσουν δωρεάν σπίτι.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αυτό θα διανείμει 1.000 σπίτια σε 57 Δήμους και αναμένεται να ενεργοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα (10/4).

Τα σπίτια αυτά προέρχονται από το πρόγραμμα «Εστία», στα οποία φιλοξενούνταν παράνομοι μετανάστες που πλέον βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας.

Έτσι, τα σπίτια είναι πλέον διαθέσιμα και θα δοθούν σε δικαιούχους του ΚΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους και ΑΜΕΑ, μετά από σχετική πρόσκληση για αίτηση που θα απευθύνουν οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Κάλυψη: Ποιοι δήμοι συμμετέχουν kalypsi dimoi 1 kalypsi dimoi 2

Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν δωρεάν σπίτι

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν και έχουν προτεραιότητα:

  • Νέοι ηλικίας 25-39 ετών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία και κατοικούν σε έναν από τους Δήμους που συμμετέχει στο πρόγραμμα.
  • Πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες,
  • ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 67%, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων και νοικοκυριά υπό έξωση.

Πώς θα γίνει η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων

Όλοι οι υποψήφιοι μοριοδοτούνται ανάλογα με τις προϋποθέσεις που καλύπτουν και μπαίνουν σε σειρά προτεραιότητας για την απόκτηση των 1.000 σπιτιών.

Επίσης, οι δικαιούχοι του προγράμματος «Κάλυψη» που θα γίνουν επιλέξιμοι, δικαιούνται έως και 1.000 ευρώ για έξοδα μετακόμισης.

Τι θα γίνει με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ιδιοκτήτες των εν λόγω σπιτιών για τα επόμενα τρία χρόνια θα εισπράττουν από το κράτος ίδιο μίσθωμα με αυτό που εισέπρατταν στο πρόγραμμα «Εστία».

Μετά την τριετία, μάλιστα, θα δικαιούνται και ένα ποσό έως 500 ευρώ για μικροεπισκευές, βαψίματα κλπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.