ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Το δολάριο πλησιάζει στο τέλος της ζωής του ως παγκόσμιο αποθετικό νόμισμα»

Το δολάριο θα χάσει το status του αποθεματικού νομίσματος

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Το δολάριο πλησιάζει στο τέλος της ζωής του ως παγκόσμιο αποθετικό νόμισμα»

Το δολάριο των ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος ζωής του, καθώς ένας συνασπισμός κρατών ετοιμάζεται να υιοθετήσει ένα νέο νόμισμα που υποστηρίζεται από χρυσό αναφερόμενος στα BRICS επισημαίνει ο γνωστός οικονομολόγος, γκουρού του personal finance, Ρόμπερτ Κιγιοσάκι.

Σε δημόσια τοποθέτησή του επισήμανε ότι το δολάριο ΗΠΑ θα παρακμάσει αφού τα κράτη της ομάδας τωn BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) ξεκινήσουν συνομιλίες για την κυκλοφορία του νέου τους νομίσματος σε μια διάσκεψη στο Γιοχάνεσμπουργκ τον τρέχοντα μήνα.

Σύμφωνα με τον Kιγιοσάκι, η κίνηση από τους BRICS θα μπορούσε να είναι αυτό που κάνει τις ΗΠΑ να χάσουν το προνομιακό καθεστώς τους ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

«Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην παγκόσμια ιστορία θα λάβει χώρα στις 22 Αυγούστου 2023, τα κράτη BRICS διοργανώνουν μία σύνοδο στο Γιοχάνεσμπουργκ για να αναδείξουν το δικό τους νόμισμα το οποίο είναι στηριγμένο στο χρυσό» δήλωσε ο Robert Kiyosaki

«Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην παγκόσμια ιστορία θα λάβει χώρα στις 22 Αυγούστου 2023, τα κράτη BRICS διοργανώνουν μία σύνοδο στο Γιοχάνεσμπουργκ για να αναδείξουν το δικό τους νόμισμα το οποίο είναι στηριγμένο στο χρυσό.
Τώρα, τι σημαίνει αυτό για το δολάριο ΗΠΑ;

Το δολάριο το 1944 κατέστη το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, που σημαίνει ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν τρισεκατομμύρια, όχι δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια δολάρια  στα αποθεματικά τους –  επειδή αυτό σημαίνει αποθεματικό νόμισμα – οι τράπεζες του κόσμου έπρεπε να διακρατούν δολάρια αντί για χρυσό στα [ταμεία] τους, οπότε ελπίζω να κάνω λάθος, μπορεί να κάνω λάθος αν υιοθετήσουν ένα χρυσό πίσω crypto, [αλλά] το δολάριο ΗΠΑ θα συνθλιβεί – αν έχω δίκιο στη ανάλυσή μου».

Ο Kiyosaki, ένας φανατικός οπαδός του Bitcoin, έχει δηλώσει ότι το ψηφιακό νόμισμα μπορεί να είναι ένας από τους μεγάλους ωφελούμενους μιας μεταβαλλόμενης παγκόσμιας νομισματικής τάξης και οι ΗΠΑ χάνουν τα προνόμιά τους όσον αφορά το δολάριο ως κυρίαρχο αποθεματικό νόμισμα.

Ωστόσο, λέει ότι από τη στιγμή που μεγάλα ιδρύματα ενταχθούν στο οικοσύστημα κρυπτογράφησης, όπως η Standard Chartered Bank, ο μέσος άνθρωπος θα αρχίσει να εκτιμά και να χρησιμοποιεί το Bitcoin.

«Μία από τις προκλήσεις με το Bitcoin είναι ότι οι άνθρωποι δεν το αποδέχονται, δεν ξέρουν τι σημαίνει.

Η Standard Chartered Bank, μια τεράστια ασιατική τράπεζα, δήλωσε ότι αναμένει ότι το Bitcoin το 2023 θα φτάσει τα 50.000 δολ..

Σήμερα είναι 30.000 δολ [και] όχι μόνο αυτό, η Standard Chartered προβλέπει ότι το Bitcoin θα φτάσει στα 120.000 δολ. από 30.000 δολ το 2024 – δεν λέω ότι θα συμβεί, δεν κάνουμε συστάσεις», σημείωσε.

Η Ρωσία θα αρχίσει να αγοράζει ξένο νόμισμα και χρυσό καθώς η ανάκαμψη των ενεργειακών εσόδων της χώρας υπερκέρασε τον στόχο ο οποίος είχε τεθεί στον προϋπολογισμό.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Πέμπτη 3 Αυγούστου ότι θα αγοράσει 40,5 δισεκατομμύρια ρούβλια (433 εκατομμύρια δολάρια) κατά την περίοδο 7 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο ενός δημοσιονομικού μηχανισμού που έχει σχεδιαστεί για να απομονώνει την οικονομία από την αστάθεια των αγορών εμπορευμάτων.

Δεδομένου ότι οι αγορές σταμάτησαν στα τέλη Ιανουαρίου 2022 και ακολούθησε η αναστολή του προγράμματος μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον επόμενο μήνα, το υπουργείο Οικονομικών πούλησε ξένο νόμισμα μόνο φέτος ως μέρος του ανανεωμένου δημοσιονομικού μηχανισμού.

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγματικών της αποθεμάτων έχει παγώσει από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις, το γουάν είναι το κύριο περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ρωσία για τέτοιες πράξεις.

Η Ρωσία λαμβάνει περίπου το ένα τρίτο των εσόδων του προϋπολογισμού της από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι κατά 1 εκατομμύριο ουγγιές αυξήθηκαν τα αποθέματα της Ρωσίας σε χρυσό το 2022, σύμφωνα με την κεντρική της τράπεζα, καθώς αγόρασε μεγάλες ποσότητες ενόψει των δυτικών κυρώσεων.

Η Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατείχε 74,9 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού στα τέλη Φεβρουαρίου, αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά περισσότερο από τις 73,9 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αποθέματα χρυσού της χώρας ισούνται με 135,6 δισεκατομμυρίων δολαρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.