ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία και Ιράν «τελείωσαν» το δολάριο μεταξύ τους: Θα χρησιμοποιούν τα δικά τους νομίσματα στις εμπορικές συναλλαγές

Υπέγραψαν μια πλήρη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το Ιράν στις 25 Δεκεμβρίου

Ρωσία και Ιράν «τελείωσαν» το δολάριο μεταξύ τους: Θα χρησιμοποιούν τα δικά τους νομίσματα στις εμπορικές συναλλαγές

Το Ιράν και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία, βάσει της οποίας θα χρησιμοποιούν στις εμπορικές τους συναλλαγές αντί του δολαρίου τα δικά τους νομίσματα, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η συμφωνία, ανέφεραν, ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των δύο χωρών στην Ρωσία.

 «Οι τράπεζες και οι οικονομικοί φορείς μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν τις υποδομές συμπεριλαμβανομένων των διατραπεζικών συστημάτων που δεν υπάγονται στο διεθνές διατραπεζικό σύστημα SWIFT για να συναλλάσσονται σε εγχώρια νομίσματα», αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα μέλη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης(EEU) της οποίας ηγείται η Ρωσία υπέγραψαν μια πλήρη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το Ιράν στις 25 Δεκεμβρίου.

Το Ιράν έχει γίνει εξαιρετικά σημαντικό για το Κρεμλίνο μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση για τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία, που έχουν περιορίσει τους εμπορικούς δρόμους της Ρωσίας στο εξωτερικό και την αναγκάζουν να αναζητεί αγορές εκτός Ευρώπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ιρανικές αρχές έχουν δηλώσει ότι η στρατιωτική συνεργασία με την Ρωσία επεκτείνεται. Το Ιράν είχε αναφέρει τον Νοέμβριο ότι είχε οριστικοποιήσει τις ρυθμίσεις ώστε η Ρωσία να του παράσχει μαχητικά αεροσκάφη Su-35, επιθετικά ελικόπτερα Mi-28 και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Yak-130.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.