Καλό τριήμερο και ας μας φωτίσει το Άγιο Πνεύμα!

Ρύθμιση δανείων σε ελβετικό φράγκο: Έρχεται σύντομα η λύση για τους δανειολήπτες

Το θέμα αφορά περίπου 70.000 δάνεια

Ρύθμιση δανείων σε ελβετικό φράγκο: Έρχεται σύντομα η λύση για τους δανειολήπτες

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Μια νέα ρύθμιση αναμένεται σύντομα από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χρίστος Δήμας. Η ρύθμιση θα αφορά την υποστήριξη των δανειοληπτών που έχουν συνάψει συμβάσεις σε ελβετικό φράγκο και αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

«Αποτελεί σημαντικό θέμα και γι’ αυτό και δεσμευόμαστε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθει πρωτοβουλία επίλυσης», ανέφερε αρχικά ο κ. Δήμας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της υπεύθυνης του κοινοβουλευτικός τομέα εργασίας της οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη.

Επιπλέον, σημείωσε ότι το νέο πλαίσιο που θα παρουσιασθεί, θα στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές. «Θα λαμβάνει υπόψη τη νομική πραγματικότητα. Οι παρεμβάσεις μας δεν θα αποσταθεροποιούν το τραπεζικό σύστημα και την εθνική οικονομία. Οι ρυθμίσεις θα παρέχουν ανακούφιση στους συγκεκριμένους δανειολήπτες».

Το θέμα αφορά περίπου 70.000 δάνεια σε ελβετικό φράγκο, 200.000 πολίτες και οφειλές ύψους 3 δισ. ευρώ.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.