ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε αυτές τις περιπτώσεις η Εφορία «σβήνει» πρόστιμα και τόκους

Μέχρι σήμερα περίπου 50.000 φορολογούμενοι έχουν σπεύσει να υποβάλλουν εκπρόθεσμα τροποιητική δήλωση

Σε αυτές τις περιπτώσεις η Εφορία «σβήνει» πρόστιμα και τόκους

Μπορεί η αυλαία για τις φορολογικές δηλώσεις να «έπεσε» στις 30 Αυγούστου, ωστόσο, χιλιάδες φορολογούμενοι κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα περίπου 50.000 φορολογούμενοι έχουν σπεύσει να υποβάλλουν εκπρόθεσμα.

Η υποβολή εκπρόθεσμων τόσο αρχικών όσο και τροποποιητικών δηλώσεων συνοδεύεται με την επιβολή προστίμων 100, 200 ή 500 ευρώ, ενώ στην περίπτωση των χρεωστικών δηλώσεων επιβάλλεται και τόκος 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής φόρου.

Χωρίς πρόστιμα

Όμως υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες οι Εφορίες δεν επιβάλλουν πρόστιμα και τόκους και συγχωρεί τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους.

Αυτό συμβαίνει στις εξής περιπτώσεις:

Για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος λόγω βεβαιώσεων αποδοχών που εκδόθηκαν καθυστερημένα: Αν ο εργοδότης εκδώσει καθυστερημένα τη βεβαίωση αποδοχών και ο μισθωτός υποβάλει τροποποιητική δήλωση εντός του έτους στο οποίο εκδόθηκε η βεβαίωση, δεν βαρύνεται με πρόστιμο.

Για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος από φυσικά πρόσωπα στην περίπτωση που το ποσό του έξτρα φόρου που βεβαιώνεται με τη διορθωτική δήλωση δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ. Ωστόσο, για να εξεταστεί η επιβολή ή όχι του προστίμου σε εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση, αυτή συγκρίνεται με την αρχικώς και εμπροθέσμως υποβληθείσα δήλωση για το ίδιο φορολογικό έτος. Ως αρχική δήλωση νοείται και η τυχόν τροποποιητική ή τροποποιητικές που έχουν υποβληθεί εντός νόμιμης προθεσμίας της αρχικής φορολογικής δήλωσης.

Για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις που αφορούν διόρθωση στοιχείων προστατευόμενου μέλους.

Για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για διόρθωση λανθασμένου ΑΜΚΑ.

Για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις εισοδήματος λόγω καθυστέρησης έκδοσης βεβαίωσης από αρμόδιο φορέα.

Για εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση εισοδήματος που αφορά τη διαγραφή συζύγου έπειτα από διαζύγιο.

Για εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση εισοδήματος με την οποία συμπληρώνονται προαιρετικοί κωδικοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις που αφορούν τη φιλοξενία για φορολογικούς λόγους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.