Σταματά η πολυδιαφημιζόμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Θεσσαλονίκης

Ασύμφορη για την ελληνική εταιρεία - Αντιδράσεις από την Τουρκία

Σταματά η πολυδιαφημιζόμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Θεσσαλονίκης

Ανεστάλη η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνη – Θεσσαλονίκη μέχρι τις 31 Μαρτίου λόγω χαμηλής ζήτησης από τις επιβατικές και τις μεταφορικές εταιρείες.  Η πολυδιαφημιζόμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου αλλά τελικά αποδείχτηκε ασύμφορη για την ελληνική εταιρεία.

Από την πλευρά της Τουρκίας εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια  και δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Μάλιστα επικοινωνούν πως έχουν γίνει από πλευράς τους μελέτες σε βάθος οχταετίας με στόχο να μεταφέρουν ταχύτερα τα εξαγωγικά φορτία της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Στελέχη της εταιρείας τόνισαν  στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu ότι τα ταξίδια δεν είχαν αρκετή ζήτηση τους χειμερινούς μήνες και σταματούν μέχρι τις 31 Μαρτίου και πως το πλοίο που θα φτάσει στη Σμύρνη το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, θα επιστρέψει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας το τελευταίο ταξίδι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη πραγματοποιείτο με πλοίο τύπου RoPax, μεταφοράς επιβατών, φορτηγών και φορτίου (φωτογραφία, επάνω, από Anadolu), το οποίο αναχωρούσε από Θεσσαλονίκη για Σμύρνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και από Σμύρνη για Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, για ένα ταξίδι που διαρκούσε έως 14 ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.