Τέλη Μαΐου οι αποφάσεις για το φυσικό αέριο στην ΕΕ – Μόνο 32% γεμάτες οι αποθήκες

Τι ανακοίνωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον

Τέλη Μαΐου οι αποφάσεις για το φυσικό αέριο στην ΕΕ – Μόνο 32% γεμάτες οι αποθήκες
Τέλη Μαΐου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το φυσικό αέριο στην ΕΕ ενώ μόνο σε ποσοστό 32% είναι γεμάτες οι αποθήκες αερίου στην ΕΕ.
Τις ανακοινώσεις τις έκανε η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι πριν το τέλος Μαΐου, οι περισσότερες χώρες θα πρέπει να πληρώσουν την Gazprom και μέχρι τότε θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι μπορούν ή δεν μπορούν να κάνουν, χωρίς να παραβιάζονται οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Η ίδια είπε ότι η νομική υπηρεσία της Επιτροπής και του Συμβουλίου θα παρουσιάσουν τις επόμενες ημέρες πιο λεπτομερείς κατευθύνσεις προς τις χώρες και προς τις ευρωπαϊκές εταιρείες για τον τρόπο πληρωμής του ρωσικού φυσικού αερίου.

Ερωτηθείσα αν κάποιες εταιρείες έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμό σε ρούβλια, η κ. Σίμσον απάντησε ότι η Επιτροπή δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με αυτό, ενώ σημείωσε ότι καμία εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίτροπος Ενέργειας: Οι αποθήκες φυσικού αερίου στην ΕΕ είναι γεμάτες κατά 32% Τέλος, σύμφωνα με την Επίτροπο Ενέργειας, σήμερα, οι αποθήκες φυσικού αερίου στην ΕΕ είναι γεμάτες κατά 32% και συνεχίζουν να γεμίζουν. Σύμφωνα με την ίδια, όλες οι χώρες έχουν καταστρώσει σχέδια έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση πλήρους διακοπής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.