Η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει «πάση δυνάμει» αν απειληθεί έστω κι ένα χιλιοστό της ελεύθερης Κύπρου. Έτσι απλά…

«Τέλος» οι συνομιλίες των ΗΠΑ με τον Καναδά: Ξεκινά ο «πόλεμος» δασμών

Η Οτάβα θα απαντήσει με αντίστοιχους δασμούς, «δολάριο προς δολάριο», όπως είπε ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ

«Τέλος» οι συνομιλίες των ΗΠΑ με τον Καναδά: Ξεκινά ο «πόλεμος» δασμών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Καναδά, οδηγώντας σε νέα κλιμάκωση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει επιπλέον δασμό 50% σε συγκεκριμένες κατηγορίες καναδικών προϊόντων που εισάγονται στην αμερικανική αγορά.

Οι συνομιλίες διακόπηκαν το βράδυ της Παρασκευής (21/08), παρά την πολυήμερη προσπάθεια του Καναδού υπουργού Εμπορίου Ντομινίκ ΛεΜπλάν να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Έτσι, οι νέες επιβαρύνσεις τέθηκαν σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα και αφορούν περίπου το 5,5% των καναδικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ, συνολικής αξίας περίπου 20 δισ. δολαρίων.

Η Ουάσινγκτον απέδωσε το αδιέξοδο σε νέες καναδικές απαιτήσεις και αλλαγές σε προηγούμενες δεσμεύσεις.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ ανακοίνωσε την αναστολή των συνομιλιών, υποστηρίζοντας ότι οι τελευταίες αμερικανικές προτάσεις ήταν άδικες και οικονομικά επιζήμιες.

Ο Κάρνεϊ προειδοποίησε παράλληλα ότι η Οτάβα θα απαντήσει με αντίστοιχους δασμούς, «δολάριο προς δολάριο», προκειμένου να προστατεύσει εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Οι διαπραγματεύσεις είχαν παραταθεί για τρεις ημέρες με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς τελικά να αποτραπεί η νέα εμπορική σύγκρουση.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.