ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Εξωφρενικό το προτεινόμενο πλαφόν φυσικού αερίου

Η πρόταση της Κομισιόν, είναι υψηλότερη από τις τιμές της αγοράς αυτή τη στιγμή

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Εξωφρενικό το προτεινόμενο πλαφόν φυσικού αερίου

Η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθήνας, σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως «η πρόταση της Κομισιόν, στα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στις μελλοντικές τιμές του αερίου, είναι εξωφρενική, κατά κοινή ομολογία».

Οι μικρομεσαίοι ήδη, όπως σημειώνει το ΒΕΑ, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και βρίσκονται μπροστά σε νέο κύμα λουκέτων. Είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί πλαφόν σημαντικά χαμηλότερο, καθώς και τα 100 ευρώ είναι υπέρογκα για την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων, σήμερα.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρει το εξής: Επιχείρηση για κατανάλωση 6.790 KWh το διάστημα 24/08/22- 26/09/22, πλήρωσε 1.545,81 ευρώ. Ενώ, πέρυσι για κατανάλωση 6.323 KWh το ίδιο διάστημα, είχε καταβάλει 502,92 ευρώ. Αύξηση 207%.

Το επιμελητήριο σημειώνει ότι, η πρόταση της Κομισιόν, είναι υψηλότερη από τις τιμές της αγοράς αυτή τη στιγμή και κάθε άλλο παρά βοηθά στην επιβίωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Ο διορθωτικός μηχανισμός, πρέπει να προστατεύσει την επιχειρηματικότητα. Το πλαφόν των 275 ευρώ, ούτε τον Αύγουστο με τον τριπλασιασμό των τιμών θα μπορούσε να περιορίσει την επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει να περιοριστεί το πλαφόν περαιτέρω, χωρίς να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.