Βρετανία: Η λίρα σημείωσε πτώση – ρεκόρ έναντι του δολαρίου μετά από 37 έτη

Το ευρώ, από την άλλη, σημείωσε άνοδο

Βρετανία: Η λίρα σημείωσε πτώση – ρεκόρ έναντι του δολαρίου μετά από 37 έτη

Η στερλίνα έπεσε σήμερα σε νέο χαμηλό 37 ετών έναντι του αμερικανικού δολαρίου και σε χαμηλό 19 μηνών έναντι του ευρώ, ύστερα από την ανακοίνωση ασθενέστερων των αναμενόμενων στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις που ενίσχυσαν τους φόβους για τη βρετανική οικονομία.

Η λίρα σημείωσε πτώση άνω του 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,1351 δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 1985, ενώ πριν από λίγο κινείτο στο 1,1404 δολάριο. Το ευρώ σημείωσε άνοδο έως τις 87,71 πένες σήμερα, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2021. Πριν από λίγο κατέγραψε άνοδο 0,39% στις 87,45 πένες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σημερινή πτώση ήλθε μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις βάσει όγκου μειώθηκαν κατά 1,6% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο – η μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο του 2021 και χειρότερη από όλες τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.