Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες της Wall Street μετά την ανακοίνωση των νέων επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει περισσότερες αυξήσεις κατά το επόμενο έτος, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Στην τελευταία συνεδρίασή της για το 2022, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών και πλέον το εύρος του επιτοκίου διαμορφώνεται στο 4,25%-4,5%.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 142 μονάδες ή 0,42% και διαμορφώθηκε στις 33.965 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,61% στις 3.995 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,76% στις 11.170 μονάδες.

Οι αξιωματούχοι της Fed προβλέπουν νέες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος, ενώ εκτιμούν ότι πριν το 2024 δεν θα υπάρξουν μειώσεις.

«Ενώ πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και θα υποχωρήσει το 2023, η Fed εξακολουθεί να τηρεί επιφυλακτική στάση», υποστήριξε ο Τζέρομ Πάουελ κατά την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, μετά τη μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν εμφανείς σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών», επισήμανε ο Πάουελ, προσθέτοντας ότι η μείωση του πληθωρισμού θα απαιτήσει μια «διευρυμένη περίοδο» αργής ανάπτυξης και κάποια αποδυνάμωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας.