ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χρήστος Σταϊκούρας: «Όσοι ζητούν πρόσθετα μέτρα υποστηρίζουν να αυξηθεί το έλλειμμα»!

Όχι στη μείωση του Ειδικού Φόρου στα Καύσιμα

Χρήστος Σταϊκούρας: «Όσοι ζητούν πρόσθετα μέτρα υποστηρίζουν να αυξηθεί το έλλειμμα»!

Αρνητικός εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών, καθώς η τιμή της βενζίνης σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και την ίδια στιγμή οι αυξήσεις στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ χτυπούν κόκκινο.

«Όσοι ζητούν πρόσθετα μέτραυποστηρίζουν να αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας, άρα να υπάρξει μεσομακροπρόθεσμα επιβάρυνση των πολιτών» δήλωσε κυνικά ο υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Θεσμών και Διαφάνειας και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης σχετικά με την ανάγκη επιπλέον μέτρων ανακούφισης των πολιτών.

Ο ίδιος σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα θα έχει και φέτος πρωτογενές έλλειμμα, δηλαδή περισσότερες δαπάνες από έσοδα» σημείωσε ότι «όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργηθεί και θα δημιουργηθεί, θα επιστρέψει στη κοινωνία και στους πολίτες»,

«Μετά την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ και τώρα την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία, δηλαδή μετά από τις τρεις παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, η χώρα μας επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας λες και η κανονικότητα προϋποθέτει τιμή βενζίνης στα 2,5 ευρώ και 11% πληθωρισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2021, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν αρνητικός (-1,2%) και σήμερα, σύμφωνα με τη Eurostat έχει φτάσει στο 10,7%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.