ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Χρυσάφι» πλέον ο γλυκός καφές με γάλα – Καλύτερα σκέτος για… παρηγοριά – Τι αναφέρει η Eurostat

«Εκτοξεύθηκαν» οι τιμές σε καφέ, ζάχαρη και γάλα

«Χρυσάφι» πλέον ο γλυκός καφές με γάλα – Καλύτερα σκέτος για… παρηγοριά – Τι αναφέρει η Eurostat

«Χρυσάφι» πληρώνουν οι πολίτες της Ευρώπης τον καφέ λόγω της ενεργειακής κρίσης που είναι αποτέλεσμα των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τη Eurostat οι πρόσφατες αυξήσεις τιμών καθιστούν αυτό το βασικό προϊόν σχεδόν είδος πολυτελείας, ενώ ανακοίνωσε ότι οι τιμές του καφέ κατά μέσο όρο κατέγραψαν «άλμα» 16,9% τον Αύγουστο συγκριτικά με πέρυσι.

Την ίδια ώρα, το φρέσκο πλήρες γάλα κοστίζει 24,3% πιο ακριβά κατά μέσο όρο, ενώ οι καταναλωτές πληρώνουν 22,2% περισσότερο για φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών, ανέφερε η Eurostat.

Παράλληλα, η ζάχαρη κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση, με τη μέση τιμή να σημειώνει «άλμα» 33,4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα η τιμή της ζάχαρης τον Αύγουστο του 2022 αυξήθηκε κατά 27%, του καφέ κατά 13,3%, ενώ στο πλήρες γάλα η τιμή αυξήθηκε κατά 17,9% και στο γάλα χαμηλών λιπαρών κατά 16,7%.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές για τα τέσσερα αυτά προϊόντα αυξήθηκαν σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, εκτός της Μάλτας, όπου η τιμή του φρέσκου γάλακτος χαμηλών λιπαρών έμεινε αμετάβλητη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Φινλανδία και η Λιθουανία είδαν τις υψηλότερες αλλαγές στις τιμές του καφέ, με αυξήσεις κατά 43,6% και 39,9% αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν η Σουηδία και η Εσθονία. Η Πολωνία κατέγραψε το μεγαλύτερο «άλμα» στην τιμή της ζάχαρης, που αυξήθηκε κατά 109,2% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.