ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Yαλουργία «Γιούλα»: Στο δρόμο 300 εργαζόμενοι από ξαφνικό «λουκέτο» στο εργοστάσιο

Κάποιοι μεγάλωσαν στο εργοστάσιο οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά τους

Yαλουργία «Γιούλα»: Στο δρόμο 300 εργαζόμενοι από ξαφνικό «λουκέτο» στο εργοστάσιο

«Λουκέτο» έβαλε ξαφνικά την Πέμπτη (21/3) το εργοστάσιο υαλουργίας «Γιούλα» με αποτέλεσμα να μένουν στον δρόμο 300 άνθρωποι και μαζί και οι οικογένειες τους.

Η εταιρεία επικαλείται ζημιές τα τελευταία δύο χρόνια και γι’ αυτό ανακοίνωσε το πρωί στους εργαζόμενους ότι, δυστυχώς, θα πρέπει να κλείσει το εργοστάσιο. Δίνει στους εργαζόμενους διπλάσιες αποζημιώσεις ωστόσο γίνονται συνελεύσεις προκειμένου να βρεθεί μία λύση.

Οι εργαζόμενοι μοιράστηκαν κάποιες προσωπικές ιστορίες μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια, αναφέροντας ότι, στην υαλουργία «Γιούλα» έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Κάποιοι μεγάλωσαν στο εργοστάσιο οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά τους, ενώ αρκετοί θέλουν ένα με δύο χρόνια να βγουν στη σύνταξη και έχουν βρεθεί στο σημείο να μην ξέρουν τι να κάνουν καθώς, όπως λένε, δεν ξέρουν ποιος θα τους πάρει για δουλειά σε αυτή την ηλικία.

Τη στήριξή της στους εργαζόμενους εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης η ΓΣΕΕ, η οποία ζήτησε να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και να μη χάσουν τη δουλειά τους. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας ζήτησε και παρέμβαση από τα συναρμόδια υπουργεία -εργασίας και ανάπτυξης-.

Να αποτραπεί το λουκέτο στην υαλουργία “Γιούλα” και να διασωθούν όλες οι θέσεις εργασίας, ζητούν ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης και οι βουλεύτριες Έφη Αχτσιόγλου και Θεανώ Φωτίου, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Το λουκέτο στην υαλουργία «Γιούλα» στο Αιγάλεω θα οδηγήσει στην ανεργία και θα αφήσει χωρίς εισόδημα περίπου 300 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, τονίζουν οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς. Επισημαίνουν, παράλληλα, ότι η μονάδα έχει αδιάλειπτη λειτουργία που ξεπερνά τα 70 χρόνια και το προσωπικό της στην πλειοψηφία του εργάζεται στην επιχείρηση για τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Υπογραμμίζουν, ακόμα, πως η Διοίκηση πιέζει τους εργαζόμενους για οικειοθελείς αποχωρήσεις -με δόλωμα την προσαύξηση των αποζημιώσεων- ώστε να επιταχύνει το λουκέτο, κάτι που σημαίνει πως αν απομακρυνθούν με αυτόν τον τρόπο δεν θα λάβουν ούτε επίδομα ανεργίας.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση αυτοεπαινείται για τις επιδόσεις της οικονομίας και τον ρυθμό ανάπτυξης -που προφανώς δεν έχουν βελτιώσει τη θέση των εργαζομένων, παρά μόνο τα κέρδη και τα υπερκέρδη- έρχεται το λουκέτο σε μία παραγωγική μονάδα, με περίπου 300 εργαζόμενους να οδηγούνται στην ανεργία, σημειώνουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφέρουν, επίσης, πως το κλείσιμο του εργοστασίου “Γιούλα” θα στερήσει από τη χώρα μας μία σημαντική παραγωγική μονάδα και ταυτόχρονα θα οδηγήσει σε περαιτέρω οικονομική υποβάθμιση την ήδη πολλαπλά επιβαρυμένη Δυτική Αθήνα. Οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς ρωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς αν γνώριζαν για το λουκέτο στην υαλουργία “Γιούλα”, πώς θα παρέμβουν για να αποτραπεί, για να διασωθούν όλες οι θέσεις εργασίας και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και πώς συνάδει το λουκέτο σε μία παραγωγική μονάδα με περίπου 300 εργαζόμενους, με τις θριαμβολογίες για την πορεία της οικονομίας;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.