Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 3 Νοεμβρίου 2021έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA στους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη και έλεγε ακριβώς:

«…το 73% των ενηλίκων Ελλήνων έχουν εμβολιαστεί και το 63% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Βρισκόμαστε, λοιπόν, αντιμέτωποι, σήμερα, με μία πανδημία των ανεμβολίαστων…

…κρίναμε λοιπόν πως η υποχρεωτικότητα έχει εξαντλήσει αυτή την στιγμή τα όριά της και διαπιστώσαμε, ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα πείσει, τελικά, αυτούς τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Και όσο πιο σκληροί είμαστε και όσο περισσότερες υποχρεωτικότητες βάζουμε, τόσο περισσότερες αντιδράσεις προκαλεί αυτό…»!

Όμως αυτός ο Πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά ακύρωσε τον ίδιο του τον εαυτό! Αφού πριν ακόμη περάσει ένας μήνας από τις δεσμεύσεις του περί μη υποχρεωτικότητας του εμβολίου, αποκάλυψε πως για όσα δεσμευόταν παραπάνω, ήταν χονδροειδή ψέματα προς τον ελληνικό λαό!

Έτσι μέσω ακόμη ενός διαγγέλματος την 30η Νοεμβρίου 2021 στοχοποίησε μερίδα του ελληνικού λαού και πιο συγκεκριμένα τους συνταξιούχους, αναγγέλλοντας με αυταρχικό ύφος, πως:

«…οι Ελληνίδες και οι Έλληνες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου, επαναλαμβάνω, έως τις 16 Ιανουαρίου να έχουν κλείσει το ραντεβού τους, να κάνουν την πρώτη δόση και θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι. Και ο εμβολιασμός τους καθίσταται στο εξής υποχρεωτικός…»!

Αλήθεια, ποια η διαφορά του αυταρχικού αυτού λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την αλήστου μνήμης δημόσια ρήση “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, του Δημήτρη Ζαγοριανάκου, ανώτατου αξιωματικού της δικτατορίας των συνταγματαρχών; (ο οποίος είχε διατελέσει Διοικητής της Χ Μεραρχίας, Επιτελάρχης και Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, καθώς και Αρχηγός του Στρατού από τις 4 Ιουνίου 1972 έως τις 16 Αυγούστου 1973)!

Ψέματα, ψέματα, ψέματα…

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμη φορά εξαπατά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες! Για μια ακόμη φορά μετέρχεται δικτατορικές μεθόδους; Για μια ακόμη φορά διχάζει την ελληνική κοινωνία; Γνωρίζει πότε λέει ψέματα και πότε λέει αλήθεια;

Γνωρίζει πώς αυτοί οι συνταξιούχοι και οι επιχειρήσεις που δούλευαν 30-40 χρόνια ήταν αιμοδότες της ελληνικής οικονομίας;

Την οποία διέλυσαν ανίκανοι πολιτικοί, μεταξύ αυτών και ο σημερινός Πρωθυπουργός, αλλά και ο χθεσινός Πρωθυπουργός, μέσω της αυθαίρετης επιβολής των Μνημονίων κατά των Ελλήνων;

Γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πώς τα κατοχικά Μνημόνια περιέκοψαν τις συντάξεις των απόμαχων της εργασίας κατά 50%; Γνωρίζει πώς τους έκοψαν ολοσχερώς τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα; Σημαντικά ποσά που θα δίνονταν στα παιδιά και τα εγγόνια τους;

Βεβαίως και τα γνωρίζει όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού η κυβέρνησή του, αρνείται πεισματικά να επιστέψει ψιχία από αυτές τις περικοπές, μη εκτελώντας τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας! Αλλά ταυτόχρονα επεξεργάζεται σχέδιο φορολόγησης κάποιων ισχνών αναδρομικών που έδωσε στους συνταξιούχους!

Παρ΄ όλα ταύτα ανήγγειλε με απολυταρχικό τρόπο, πως θα επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ σε όποιον συνταξιούχο δεν εμβολιαστεί!

Μια φασιστική απόφαση που ξεσηκώνει την ελληνική κοινωνία κατά του καθεστώτος Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αυτή η απόφαση θα είναι η χαριστική βολή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Πρωθυπουργό της!

Γιατί ξεσκέπασε το ψέμα και παρουσία την αλήθεια. Που είναι ο σύντομος θάνατος των συνταξιούχων για να σωθεί η ελληνική οικονομία, την οποία οδήγησαν στα τάρταρα αυτοί οι ανίκανοι πολιτικοί!

Ναι, αυτός ο Πρωθυπουργός είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός, που πριν λίγο χρονικό διάστημα πριμοδοτούσε με 150 ευρώ τους νέους, προκειμένου να τους αναγκάσει να εμβολιαστούν!

Ευάγγελος Αντώναρος: Είναι ο πιο ανάλγητος, αδίστακτος, ασυναίσθητος κι ανεπαρκής πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα τα τελευταία 50 χρόνια…

Έναν πρωθυπουργικό παραλογισμό, που μας θύμισε πολύ εύστοχα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, γράφοντας στα social media:

Τη νεολαία προσπάθησε να τη δελεάσει με δωράκι 150 ευρώ και απέτυχε. Τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, όχι μόνο δεν τους καλοπιάνει, αντίθετα: τους απειλεί με πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα αν δεν πειθαρχήσουν. Ναι, τους Έλληνες πολίτες που τους πετσοκόβει τις συντάξεις και τους φορολογεί τα αναδρομικά που δικαιούνται.
Για να μη ξεχνιόμαστε. Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Και είναι ο πιο ανάλγητος, αδίστακτος, ασυναίσθητος κι ανεπαρκής πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα τα τελευταία 50 χρόνια.»!

Τιμωρητικά και αντισυνταγματικά τα νέα μέτρα στους συνταξιούχους…

Ωστόσο, αυτός ο πρωθυπουργικός παραλογισμός προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις και σε έγκριτους συνταγματολόγους, όπως ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργος Κασιμάτης, και ο οποίος είπε:

«Δεν επιτρέπεται να γίνονται παρεμβάσεις στο σώμα χωρίς συναίνεση.
Παραβιάζονται όλες οι αρχές της δημοκρατίας. Όταν επιβάλλεται αναγκαστικά ένα μέτρο, καμία επέμβαση στο σώμα δεν γίνεται χωρίς συναίνεση. Για να γίνει, θα πρέπει να είναι ευρύτατα διαδεδομένη λοιμώδης νόσος, που θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να ξέρουμε ακριβώς την επικινδυνότητά της»!

Ο συνταγματολόγος επίσης Κώστας Χρυσόγονος, είπε μεταξύ άλλων:

«Το οριζόντιο μέτρο προσβάλει την προσωπική ελευθερία για αυτοδιάθεση του ανθρώπου, χωρίς να δικαιολογεί τον κίνδυνο δημόσιας υγείας και στερεί τα απαραίτητα μέσα επιβίωσης αν παίρνει τα 100 από τα 400 ευρώ που κάποιος παίρνει το μήνα…

…το γιατί αρνείται ο καθένας είναι προσωπικό ζήτημα. Το κράτος δεν μπορεί να διεισδύσει στη συνείδηση των ανθρώπων. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του. Δεν μπορείς να τον εξαναγκάσεις. Αυτό το μέτρο πλήττει και την προσωπική ελευθερία και την αρχή της ισότητας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κι άλλα, όπως τα προσωπικά δεδομένα με τη διασταύρωση μέσω taxisnet και ΕΟΔΥ. Προσβάλλεται η αξία του ανθρώπου, αν τον μεταχειρίζεσαι ως αντικείμενο. Τον εξαναγκάζεις να κάνει κάτι που δε θέλει…»!

Αλλά και ο κ. Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής αιματολογίας στην Ιατρική σχολή της Σορβόννης, υπεύθυνος τμήματος θρόμβωσης στο νοσοκομείο Tenon στο Παρίσι και Διευθυντής της ερευνητικής ομάδας Καρκίνος και θρόμβωση INSERM U938 στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη, ισχυρίστηκε ότι:

«Είναι λάθος τα μέτρα της κυβέρνησης. Έχουν χαρακτήρα σκληρά νεοφιλελεύθερο. Δηλαδή βασίζεται στην οικονομική δύναμη ή στην οικονομική αδυναμία. Αυτός είναι ο ιδεολογικός πυρήνας αυτών των μέτρων και τίποτα παραπάνω»!

Ο δε γνωστός δικηγόρος Παύλος Αλτίνης, προτρέπει τον ελληνικό λαό να αντιδράσει πολιτικά στα νέα μέτρα Μητσοτάκη! Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ένας τρόπος είναι ο εξής: Τηλεφωνήστε στο γραφείο του Μητσοτάκη και πείτε, σε όποιον σηκώσει το τηλέφωνο, την γνώμη σας για τα μέτρα!!! Χωρίς να βρίζετε, χωρίς να απειλείτε, χωρίς να δυσφημείτε και χωρίς να παραβαίνετε τον νόμο!!!!! Πείτε τους να πουν στον Μητσοτάκη ότι ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ότι είναι Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ!!!!! Ασκείστε πίεση!!!! Κάντε τους να φοβηθούν για την καρέκλα τους!!!!! Αν θέλετε πείτε και το όνομά σας. Ένα από τα τηλέφωνα του Μητσοτάκη είναι: 210-3385491. Στο διαδίκτυο θα βρείτε και άλλα τηλέφωνα.»!

Το “διοικητικό πρόστιμο” στους συνταξιούχους, ποιο διαστρεμμένο μυαλό το σκέφτηκε;

Ωστόσο, όλοι στη Βουλή ξεσκεπάστηκαν, αφού απέρριψαν την ένσταση περί αντισυνταγματικότας στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των συνταξιούχων άνω των 60 ετών, που υπέβαλε το κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” και την οποία ανέπτυξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Βιλιάρδος!

Όπου στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, είπε όταν ανακοινώθηκε το “διοικητικό πρόστιμο” στους συνταξιούχους άνω των 60 ετών:

«Σήμερα απεδείχθη για ακόμη μια φορά, ότι ζούμε στην χώρα του παραλόγου. Είμαστε σε μια χώρα που εκδικούμαστε τους γονείς μας και τους παππούδες μας και δεν τους δίνουμε συντάξεις για μια τριετία και πλέον! Καθυστερούμε με δόλο να τους δώσουμε αυτό που δικαιούνται! Και σήμερα άκουσα μια δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού που προκαλεί κατάπληξη! Δήλωση, που ο Πρωθυπουργός επιμένει, πως από τις 15 Ιανουαρίου 2022 και μετά, όποιος πάνω από τα 60 δεν εμβολιάζεται θα πληρώνει πρόστιμο 100 ευρώ!

Και ερωτώ! Εκδικείστε τους πατεράδες μας; Εκδικείστε τους γονείς μας;

Αλλά μόνο ένα διαστρεμμένο μυαλό θα μπορούσε να συμβουλεύσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό να το κάνει αυτό το πράγμα!

Είναι διαστροφή, το λέω ευθέως! Είναι μίσος, είναι εκδίκηση, απέναντι στους παππούδες μας, στις γιαγιάδες μας, στις μανάδες μας, στους πατεράδες μας!

Και εδώ έρχεται το ερώτημα: Θα κόψετε και τα επιδόματα των παράνομων μεταναστών πού δεν εμβολιάζονται;»!

Βαρουφάκης “διατάσσει” και Μητσοτάκης εκτελεί…

Είναι γνωστό, πως η “Ομάδα κρούσης” στο πρωθυπουργικό μυαλό, είναι ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας!

Ωστόσο το παράλογο “διοικητικό πρόστιμο” στους συνταξιούχους άνω των 60 ετών, δεν ήταν εμπνεύσεως των παραπάνω αναφερομένων προσώπων! Ο “πατέρας” αυτής της διαστροφής – όπως είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος – ήταν άλλος! Ποιος άραγε;

Μα ο αρχηγός του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης! Ναι πολύ καλά διαβάσατε! Και για να πειστείτε, σας παραπέμπω σε ομιλία του στη Βουλή στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, όπου είπε, απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα:

«Επιτρέψτε μου να κάνουμε ένα διανοητικό πείραμα, αλλά ελπίζω να μην σας βάζω ιδέες, είπαμε πως είναι ένα διανοητικό πείραμα.

Κάθε πολίτης που δεν έχει εμβολιαστεί, θα πληρώνει έναν επιπλέον φόρο-χαράτσι 100 ευρώ το μήνα, αλλά για να πείσετε και την αντιπολίτευση, αυτό το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα πηγαίνει στο ΕΣΥ για να το θωρακίσει.

Έτσι αν το εισάγεται αυτό, κάποιοι θα εμβολιαστούν αντί να πληρώνουν 100 ευρώ το μήνα. Όμως με μια τέτοια κίνηση θα έχετε τσιμεντώσει εκείνους που αρνούνται το εμβόλιο, επειδή αρνούνται το δικαίωμα ενός αυταρχικού και ανάλγητου καθεστώτος, να διαφεντεύει τις ζωές τους!»!

Μήπως ζούμε έναν νέου τύπου κοινωνικό ρατσισμό;

Όμως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα – πλην Ελληνικής Λύσης – μπορεί να καταψήφισαν την αντισυνταγματικότητα του απάνθρωπου κυβερνητικού μέτρου, και ειδικότερα η κυβέρνηση να προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτήν την πρωθυπουργική απόφαση, ωστόσο δεν υπάρχει παρερμηνεία, πως ο Πρωθυπουργός παραβίασε βάναυσα το ψήφισμα 1361/2021 της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και το οποίο υπερψηφίστηκε και από τους Βουλευτές της ΝΔ!

Το οποίο ψήφισμα (παρ. 7.3.2 και 7.3.3) αναφέρει:

«Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και κανείς δεν πρέπει να πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά, ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί»!

«Κανείς δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί»!

Υποσημείωση:

Είναι δεδομένο, πως το κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που ασκεί δριμύτατη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη-Σημίτη!

Ωστόσο, τι είναι εκείνο πού δεσμεύει τον μη εκλεγμένο Πρόεδρό του Κυριάκο Βελόπουλο, ώστε να προχωρήσει σε δημοκρατικό Συνέδριο εκλογής Προέδρου, Κεντρικής Επιτροπής και νομιμοποίησης της ιδεολογικής υπόστασης του κόμματος;

Διότι αν είχε γίνει αυτό το Συνέδριο, το κόμμα θα είχε θεσμικά όργανα, που θα “άπλωναν” το κόμμα στην ελληνική κοινωνία!

Έτσι, μην διερωτώνται πολλοί, πως ενώ όλα τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα συμπλέουν στην ίδια αντικοινωνική πολιτική και στον διχασμό των Ελλήνων, η “Ελληνική Λύση” δεν εκτινάσσει τα ποσοστά της, παραμένοντας σταθερή στα ποσοστά των εκλογών του Ιουλίου ΄19!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γι΄ αυτό το έχω πει πολλές φορές, πως στις επερχόμενες εκλογές, θα δώσει μάχη η “Ελληνική Λύση” για να μπει στη Βουλή, από τη στιγμή που θα υπάρχουν κι άλλα κεντροδεξιάς κατεύθυνσης κόμματα, που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών!