Αν δεν επρόκειτο περί τραγωδίας, θα μπορούσαμε άνετα να μιλήσουμε για κωμωδία: Σήμερα τα ξημερώματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την λήξη της κοινής σύσκεψης με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα και μεταφέροντας τις σχετικές πληροφορίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένου, ανήγγειλε ότι «Ζητήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο η συνδρομή των ΗΠΑ, προκειμένου να υπάρξει η παροχή ειδικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους UAV, το οποίο θα πετάει από το πρωί και θα καταγράφει όλες τις ύποπτες κινήσεις».

Αφήνοντας στην φαντασία του καθενός να «βλέπει» κυριολεκτικά «ότι θέλει»: Πράκτορες, εμπρηστές, τρομοκρατικές ενέργειες που προκαλούσαν τα «ασύμμετρα φαινόμενα» που λέει κι ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας κλπ.

Ολοι περιμέναμε ότι το UAV MQ-9 Reaper «θα έβγαζε λαβράκι» καταγράφοντας όλες τις «ύποπτες» κινήσεις που είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το MQ-9 Reaper της αμερικανικής Αεροπορίας από την βάση των ΗΠΑ στην 110 ΠΜ της Λάρισας, υποτίθεται ότι πέταξε επάνω από την Αττική (άλλη πηγή λέει ότι επρόκειτο για αμερικανικό ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος P-8 Poseidon. Μάλλον πρόκειται για φάρσα, εκτός και αν θεωρούν ότι κινούνται με υποβρύχιο οι «ύποπτοι»!).

Πήγε στα Γεράνεια, πήγε στον Κάλαμο, πήγε στην Πάρνηθα, πήγε στην Ραφήνα, το αμερικανικό αεροσκάφος σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, αλλά «ύποπτοι» δεν βρέθηκαν.

Και ο Αμερικανός χειριστής Τζόνι Τ. είπε στον ασύρματο: «Να το γυρίσω τώρα; Δεν βλέπω κανένα ύποπτο, εκτός από μια ομάδα στην περιοχή ενός κτιρίου που λέγεται Μαξίμου».

«Δαγκώθηκε» ο Τ.Πάιατ που έβλεπε την πτήση μαζί με τον καινούριο του «κολλητό» τον Π.Καμμένο, χαμογέλασε κάπως νευρικά και του είπε: «Εντάξει Τζόνι, αυτοί είναι δικοί μας».

Και το κατέβασαν στην Λάρισα.

Αυτή ήταν η περίφημη «αποστολή» που θα έπιανε τους «υπόπτους», τους «ασύμμετρους» και τους εμπρηστές.

«Κρίμα το καύσιμο», μονολόγησε ο Τζόνι. «Αυτό έπρεπε να γίνει χθες το πρωί», ξανα-μονολόγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν ήξερε ότι στην Ελλάδα είναι θεσμός το «Ενέργειες κατόπιν εορτής»…