Εδώσατε εις το κρατίδιον των Σκοπίων Μακεδονικόν όνομα, Μακεδονικήν γλώσσαν, Μακεδονικήν εθνότητα, πρόσβασιν εις το Αιγαίον, μελλοντικήν προοπτικήν εδαφικής επεκτάσεως εις βάρος της Ελλάδος, Μακεδονικήν ονομασίαν προϊόντων, ανάμειξιν εις την συγγραφήν Σχολικών βιβλίων και άλλα, χωρίς να λάβη τίποτε (απολύτως τίποτε) η Ελλάς. Εις μίαν οιανδήποτε «συμφωνίαν» όλα τα μέρη της συμφωνίας επωφελούνται ισοτίμως.

Τσίπρα και Κοτζιά, δεν σας προσφωνώ με το «κύριοι» διότι δεν δέχομαι ότι είσθε κύριοι, επειδή επροδώσατε την Πατρίδα μου Ελλάδα. Προφανώς, σεις την Ελλάδα δεν την θεωρείτε ως Πατρίδα σας, αφού προδοτικώς και χωρίς να έχητε ουδεμίαν θεσμικήν εξουσιοδότησιν, υπεγράψατε την ανθελληνικήν, επαίσχυντον και καταίσχυντον συμφωνίαν των Πρεσπών.

Δεν είχατε ουδεμίαν υποχρέωσιν ούτε διεθνή ούτε κρατικήν δια να προβήτε, αυθαιρέτως, παρανόμως, αντισυνταγματικώς και ανθελληνικώς, εις αυτήν την προδοτικήν ενέργειάν σας.

Η ονομασία των Σκοπίων είναι καθαρώς εσωτερικόν πρόβλημα αυτού του τόπου. Διατί να αναμειχθή το Ελληνικόν Κράτος; Η Ελλάς έπρεπε να κηρύξη προς πάσαν κατεύθυνσιν και με όλα τα επικοινωνιακά μέσα ότι ουδέποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπον θα δεχθή να χρησιμοποιήσουν τα Σκόπια το όνομα Μακεδονία υπό οιανδήποτε μορφήν και τίποτε άλλο.

Τσίπρα και Κοτζιά, σεις έπρεπε να ενεργήσητε κατ’ αυτόν τον τρόπον, διότι είπατε προς τον Ελληνικόν Λαόν, με απάτην, ότι δεν θα υποκύψετε εις επιρροάς ξένων ισχυρών παραγόντων (θα σχίσητε τα μνημόνια, θα εκδιώξητε την Τρόικαν, θα μειώσητε το χρέος κατά το ήμισυ και άλλα).

Όμως, σεις απεδείχθητε δουλικώτεροι όλων των προηγουμένων Κυβερνήσεων, κυρίως με την εγκληματικήν και κακουργηματικήν υπογραφήν σας εις την ατιμωτικήν δια σας συμφωνίαν των Πρεσπών. Ουδείς Έλλην απετόλμησε ποτέ να διαπράξη κάτι παρόμοιον.

Τσίπρα και Κοτζιά, είσθε αποδιοπομπαίοι και ανεπιθύμητα πρόσωπα από την συντριπτικήν πλειοψηφίαν του Λαού της Ελλάδος και από ολόκληρον των απανταχού της Γης απόδημον Ελληνισμόν. Να εξαφανισθήτε από τον Δημόσιον βίον.

Τσίπρα και Κοτζιά, προσεπαθήσατε να εξηπατήσητε τους Έλληνας, διότι εδηλώσατε, κατ’ επανάληψιν, ότι η καταστρεπτική των ελληνικών συμφερόντων συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη από σας δια το εθνικόν συμφέρον της Ελλάδος. Όχι ! Όχι ! Όχι, επικίνδυνα ξενοκίνητα όργανα. Υπεγράψατε την ελεεινήν αυτήν συμφωνίαν, μόνον καὶ μόνον, διὰ τὰ συμφέροντα τῆς Ἀμερικῆς, τοῦ ΝΑΤΟ καὶ τῆς Γερμανίας.

Αὐτοὶ οἱ παράγοντες πρῶτοι ἐπανηγύρισαν διεθνῶς τὴν θεοκατάρατον συμφωνίαν τῶν Πρεσπῶν καὶ αὐτοὶ συνεχίζουν νὰ ἐπισκέπτωνται, μὲ ἀπροκάλυπτον ἀναίδειαν, τὰ Σκόπια καὶ πιέζουν καταθλιπτικῶς τοὺς Σκοπιανούς νὰ ψηφίσουν αὐτὴν τὴν παντάπασιν ἀπαράδεκτον ἀπὸ τὸν ἑλληνικὸν Λαὸν σύμφωνίαν.

Τσίπρα και Κοτζιά, εάν έχητε ίχνος εντιμότητος και στοιχειώδη ανδρικήν ευθιξίαν να καταγράψητε, ρητώς και σαφώς, ποίον είναι αυτό το εθνικόν συμφέρον της Ελλάδος, το οποίον εκινδύνευε, εάν δεν υπεγράφετο από σας η εν λόγω τρισκατάρατος συμφωνία. Εάν αυτό δεν πράξητε, τότε θα είσθε ανάξιοι Έλληνες.

Τσίπρα και Κοτζιά, εξαφανισθείτε το ταχύτερον, διότι, ως φαίνεται, είσθε επικίνδυνοι και δια την Βόρειον Ήπειρον και δια την Θράκην και δια την Κύπρον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

* Ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κ. Διώτης είναι Θεολόγος, Δημοσιογράφος, Συγγραφεύς και Ἐκδότης