Ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου κατέθεσε στη Βουλή μια νυχτερινή τροπολογία με την οποία πάγωσε την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος για του Μουφτήδες με τη δικαιολογία οτι επειδή ο νόμος καθιερώνει την την ελεύθερη επιλογή μεταξύ Σαρίας και ελληνικού αστικού νόμου κάποιοι μουσουλμάνοι επείγοντο να προσφύγουν στα ελληνικά δικαστήρια και δεν ήθελαν να περιμένουν την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

Ωστόσο, προβληματισμοί εγείρονται για το πως είναι δυνατόν να παγώνει με τροπολογία η έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος αλλά και η χρονική στιγμή που επιλέγεται να συμβεί αυτό δηλαδή μετά τη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Είναι ξεκάθαρο πως το θέμα παγώνει μέχρι τις εκλογές προκειμένου να βγουν από την μέση οι Μουφτήδες μέχρι τις εκλογές, για να μην χαθούν οι ψήφοι για τις οποίες εκβιάζει ο ψευδομουφτής της Ξάνθης.

Ο πανικός άλλωστε της Τουρκίας, του Προξενείου αλλά και μελών της μειονότητας φιλικά προσκείμενα προς την Τουρκία φάνηκε απο τις συνεχεία συναντήσεις που φαίνεται να είχαν για να συζητήσουν το εν λόγω θέμα που αφορά την “αυτονομία” των μουφτήδων.

Ως πότε θα ευθυγραμιζόμαστε πλήρως στις απαιτήσεις της Τουρκίας που τώρα αξιώνει να παγώσει η εφαρμογή του Νόμου για του Μουφτήδες προφανώς ενοχλημένη απο την ισχυροποίηση των νόμιμων μουφτήδων; Ποιά άλλη απαίτηση του Σουλτάνου θα ικανοποιήσουμε στη συνέχεια;

Πρέπει επιτέλους τα εθνικά θέματα να αποτελέσουν προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Είναι αδιανόητο να παίζουμε τη Θράκη μας στα ζάρια και να τη θυσιάζουμε στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Δημήτριος Κ. Καμμένος​ είναι Ανεξάρτητος Βουλευτής Β’ Πειραιά και πρόεδρος της «Δύναμης Ελληνισμού»