Στην Ελλάδα του 2018 μ.Χ. αυτά που συμβαίνουν, σχεδόν σε καθημερινή βάση, στο τομέα της εσωτερικής ασφάλειας και της παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, σε ότι αφορά την ασφάλειά τους, ξεπερνούν ακόμα και το σενάριο ταινιών τύπου «Mad Max».

Ουδέποτε μια συμμορία 50-100 εγκληματιών, ούτε καν σε τέτοιου είδους σενάριο, θα επιχειρούσε εμπρηστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα που βρίσκεται στο κέντρο του κράτους (ποιου «κράτους», λέμε τώρα…), προερχόμενοι από την διπλανή πλατεία και δεν θα είχε συλληφθεί μέχρι στιγμής, ούτε ένας!

Δεν μιλάμε για κάποια «περιφερειακή» συνοικία, όπως τα Νέα Λιόσια, λίγα χιλιόμετρα από την Ομόνοια, όπου οι «Ρομά» έχουν… έθιμο να κάνουν σκοποβολή στο κτίριο και να ξυλοκοπούν ολόκληρο το Αστυνομικό Τμήμα, όταν τολμούν κάποιοι «ήρωες» αστυνομικοί να τους κόψουν τροχαία κλήση.

Αναφερόμαστε στο Κέντρο του Κράτους, την Ομόνοια!

Δυστυχώς η δεκαετία του ’80 και η διακυβέρνηση εκείνων των ετών, απέβη καθοριστική για την μοίρα της χώρας. «Σάπισαν» όλα. Ψυχές και θεσμοί.

Οταν ανέλαβε τον Απρίλιο του 1990 την διακυβέρνηση της χώρας ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάει σε μια συγκέντρωση αστυνομικών στελεχών και να πει το αυτονόητο: «Εσείς είστε το κράτος»!

Που σημαίνει «Εσείς έχετε την εξουσία», αλλά «και τις ευθύνες που απορρέουν από την άσκηση της εξουσίας»!

«Επεσε να τον φάει» όλη η αντιπολίτευση και ο αντιπολιτευόμενος Τύπος της εποχής. Για «αστυνομικό κράτος» έγραφαν «Για επιστροφή στον χωροφύλακα» και άλλα τέτοια απίστευτα, αλλά ελληνικά.

Φυσικά ξεχνούν (ή μάλλον δεν θέλουν να θυμούνται…) ότι η Ελληνική Χωροφυλακή και η Αστυνομία Πόλεων με μια χούφτα ήρωες (κανονικούς, ε;) και με τίμημα χιλιάδες νεκρούς, έσωσαν την Ελλάδα το 1944, αλλά και μετά, το 1946-1949.

Και το ξεχνούν οι «άλλοι» είτε γιατί είχαν μάθει την πλαστογραφημένη από την αριστερά, ιστορία, είτε γιατί ανήκαν στην αριστερά και επιζητούσαν την ρεβάνς της ήττας-και ευτυχώς νίκης της Ελλάδας-του «τότε».

Σήμερα που η κατάσταση έχει κακοφορμίσει εντελώς και η Αστυνομία υπάρχει μόνο ως εσωτερική δύναμη καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων (θυμηθείτε το μακελειό στις Πρέσπες τον Ιούνιο και τον τραυματισμό ακόμα και μικρών παιδιών στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο), φτάσαμε σε αυτό το σημείο, όπου η ίδια η κυβέρνηση είναι… «φιλική» απέναντι στους τρομοκράτες.

Γιατί κανονικοί τρομοκράτες είναι, ούτε «αντιεξουσιαστές»-απίστευτος ευφημισμός των αγράμματων σκουπιδιών των Εξαρχείων-ούτε «μπαχαλάκηδες», όπως τους είχε βαπτίσει δημοσιογράφος, τώρα της κρατικής τηλεόρασης, ούτε αναρχικοί, όπως τους χαρακτήριζε εντελώς ανιστόρητα μερίδα του Τύπου από την δεκαετία του ’70, ακόμα.

Τρομοκράτες κανονικοί είναι, οπλισμένοι με εμπρηστικές βόμβες, οι οποίοι επιζητούν το αίμα των αντιπάλων τους.

Τρομοκράτες που ξεφτιλίζουν την χώρα και δημιουργούν επικίνδυνα προηγούμενα (το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας «πολιορκείται» από 500.000 αλλοδαπούς που κατοικούν στα πέριξ, αν αυτό σας λέει κάτι).

Τι πρέπει να αλλάξει; Το πιο δύσκολο: Η νοοτροπία!

Πάει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα στο ΑΤ Ομονοίας, για να κάνει, τι; Να εκφράσει την συμπαράστασή του!

Κάνει διαδήλωση η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων (συνδικαλισμός, η καταστροφή των Σωμάτων Ασφαλείας, προϊόν και αυτός της ολέθριας δεκαετίας του ’80) και αναρτούν πανό με τίτλο «Σταματήστε να βάζετε στόχο τους αστυνομικούς» ή κάτι τέτοιο!

Δηλαδή αν οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται γιατί έγιναν στόχος τρομοκρατών, τότε, γιατί να μην διαμαρτυρηθούν και οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας γιατί έγιναν στόχος τουρκικών μαχητικών;

Τι είδους συμπαράσταση προσφέρει ο Κ.Μητσοτάκης; Οικονομικά αιτήματα είχαν; Αναξιοπαθούντες ήταν;

Να τους κάψουν ζωντανούς, επιχείρησαν, κάποιες ομάδες τρομοκρατών!

Δεν θέλουν συμπαράσταση. «Να τους λύσει τα χέρια» η πολιτική ηγεσία θέλουν. Αυτό ας το θυμάται η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν και αν, γίνει πρωθυπουργός.

Και πάμε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά (για την οποία, δοθείσης ευκαιρίας, να σημειώσουμε την θετική στάση της σε αρκετά ζητήματα με κορυφαίο το Σκοπιανό και την άρνησή της να δώσει σωσίβιο στην ΣΥΡΙΖΑ). Εκανε μια σχετικά καλή δήλωση για την χθεσινή επίθεση.

Αλλά λέει και σε μια φράση της: «Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα ξεπερνά κάθε όριο»!

Δηλαδή ποιο είναι το όριο για επίθεση σε αστυνομικούς με εμπρηστικές βόμβες;

Σε όλο τον κόσμο, το «όριο» για ομαδική απόπειρα δολοφονίας αστυνομικών, ποιο είναι;

Και τι είναι πίσω από αυτό το «όριο»; Η απόπειρα δολοφονίας ενός ή δύο αστυνομικών και όχι πέντε-δέκα ή είκοσι;

Ας ολοκληρώσω το παρών σημείωμα με την δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ολγας Γεροβασίλη.

Εγώ δεν θα πω ότι η Γεροβασίλη είναι «υπεύθυνη για την επίθεση» γιατί είναι αστείο ένας υπουργός ενός μηνός, να θεωρείται υπεύθυνος για το διάλυση ενός τεράστιου μηχανισμού όπως τα Σώματα Ασφαλείας.

Υπεύθυνη η αριστερή παράταξή της, ναι, υπεύθυνη η κυβέρνηση, ναι, αλλά ένα άτομο μεμονωμένα με θητεία ενός μηνός στο πόστο όχι μόνο είναι άδικο, αλλά και πολιτικά ανόητο να κατηγορείται.

Εκανε, όμως, την εξής απίστευτη δήλωση εξερχόμενη από το ΑΤ Ομονοίας: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες».

Ούτε καν μια ελάχιστη αναφορά στην ανάγκη σύλληψης των τρομοκρατών, από την αρμόδια πολιτική προϊστάμενο της Ελληνικής Αστυνομίας!

Ποιες «δυσκολίες»; Τρομοκράτες επιχείρησαν να κάψουν ομαδικά αστυνομικούς. Δεν είναι «δυσκολία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι έγκλημα από αυτά που είναι στην κορυφή του ποινικού κώδικα. Και έπρεπε ήδη να είχε βγει επικήρυξη για τους ενόχους…